PRISVOJILI GA: Teslin transformator kao najveće hrvatsko dostignuće?!

U Zagrebu je postavljen transformator Nikole Tesle kao primer izuzetnog hrvatskog stvaralaštva

Na centralnom gradskom Trgu bana Jelačića u Zagrebu postavljen je transformator Nikole Tesle, kao primer izuzetnog hrvatskog stvaralaštva, a povodom ulaska Hrvatske u Evropsku uniju, javili su hrvatski mediji.

Inače, na Trgu će tokom večeri na nekoliko postavljenih pozornica nastupiti čak 681 izvođač, dok će na obližnjim zgradama biti emitovane video-projekcije.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • mihajlo

    30. jun 2013 | 21:47

    Kad se Tesla rodio Hrvatska nije postojala a i otac mu je Srbin

  • jjjj

    30. jun 2013 | 21:46

    Da je Tesla bio ziv u danasnje vreme i on bi bio proteran, kao i 250000 srba u Oluji. Treba da ih bude sramota, kakav je to narod.. Posle Jasenovca, Oluje,.. Sram ih bilo! Valjda ce pravda jednoga dana doci na red!

  • Tesla

    30. jun 2013 | 21:57

    Nisam ni nacionalista a ni co'ek od religije. Kosmopolita sam. Ali kako sada stvari stoje moram navesti par cinjenica u vezi ovog clanka. Ovako....2.jun.1982 godine u beogradu Nikola Tesla kaze: "Ako budem imao sreće da ostvarim barem neke od svojih ideja, to će biti dobročinstvo za cijelo čovječanstvo. Ako se te moje nade ispune, najslađa misao biće mi ta da je to delo jednog Srbina. Ja sam, kao što vidite i čujete, ostao Srbin i preko mora, gde se ispitivanjima bavim. To isto treba da budete i vi i da svojim znanjem i radom podižete slavu srpstva u svjetu." U dvije recenice objasnjava ko je i sta je. Poslednja zelja mu je bila da se na sahrani svira "Tamo Daleko".Dakle Srbin....druga stvar: Da li je ikad VLADI Srbije palo na pamet da napravi neki film ili nesto slicno koji ce Teslu svijetu prikazati kao najveceg Srpskog naucnika (izumitelja, genija) a tu je i Mihajlo Pupin. Pa eto pozurite prije nego i on postane Madjar.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA