NOVI SAD: Danju policajci, noću kriminalci!

Nedavna hapšenja policajaca za koje se ispostavilo da su "honorarno" radili i kao krimialci motivisalo je pojedine novosadske ugostitelje da progovore o njihovoj prisnoj saradnji s pripadnicima novosadske policije

  • 9

Najmanje tri kriminalne grupe u Novom Sadu bave se reketiranjem lokala, a u svakoj od njih je bar po jedan pripadnik policije ili Žandarmerije.

Nedavna hapšenja policajaca za koje se ispostavilo da su "honorarno" radili i kao krimialci motivisalo je pojedine novosadske ugostitelje da progovore o njihovoj prisnoj saradnji s pripadnicima novosadske policije.

- U gradu je nemoguće držati uspešan i posećen lokal, a da vam se pritom ne nametnu opskurni likovi koji bi da vas "čuvaju". Kao po pravilu, među njima se uvek nađe neki policajac - priča bivši novosadski ugostitelj koji se upravo zbog ovakvih problema izvukao iz posla.

Vremenom je saznao da je prošao zapravo torturu kroz koju  prolazi većina manjih ugostitelja, koji su bili primorani da plaćaju reket.  Jedan od najozloglašenijih ali i najmoćnijih među njima je , prema rečima ugostitelja, i dalje aktivni pripadnik policije.

- U gradu se zna ko je on, a ne sumnjam da se to zna i među njegovim kolegama. Taj čovek već godinama "zavodi red" u noćnom životu, posebno u velikim noćnim klubovima u kojima se uz piće mogu dobiti i neke druge usluge - kaže sagovornik Blica.

Zabeleženi su i primeri kada ugostitelji traže policajce za obezbeđenje u lokalu. Za noć zarade od 2.000 do 5.000 dinara. Uskaču ako neko pravi probleme, ali i ujedno da pozovu kolege.

- Godinama plaćam tri policajca. Pristojni mladići, ne rade ništa mimo zakona, samo dopunjuj svoj kućni budžet - kaže jedan novosadski ugostitelj.

(Telegraf.rs / Izvor: Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • djuve

    1. jul 2013 | 00:14

    Zna se da u Laze Teleckog sva obezbedjenja drzi jedan policajac i da ti ljudi nikada nisu dobili krivicnu prijavu iako su redovno prebijali goste lokala. Jednostavno sam i sam prestao da izlazim tamo jer je postalo besmisleno...

  • hromi daba

    1. jul 2013 | 04:05

    Novi Sad je godinama živeo idiličan život verujući kako beogradski kriminal nema nikakve veze sa tim gradom. I nema, jedno je novosadski, a drugo je beogradski kriminal. Dok je Beograd ubrzano radio na otklanjanju velikih kriminalnih grupa, Novi Sad je u svoje redove primao "majstore" koji su razvijali posao. Sve ono što je Beograd prošao, Novi Sad tek očekuje, organizovani kriminal je doživeo svoj procvat, a bivši politički establišmen iz toga grada u mnogome je olakšao posao kriminalcima.. Sprega kriminala i policije nije ništa čudno, unutrašnja kontrola bi otkrila mnogo više takvih slučajeva pa im se baš i ne ulazi u velike istrage (prljav veš ostavljaju za sebe).

  • Nikola

    1. jul 2013 | 01:59

    Progovori Veljoviću!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA