SRBI IPAK LETUJU U EGIPTU: Turisti hrle u Hurgadu i Šarm, dok su Kairo i Aleksandrija zabranjeni gradovi!

Turisti iz Srbije sve više uplaćuju aranžmane za letovanje u Egiptu, a iz turističkih agencija tvrde da uvode nove letove i pored činjenice da je u velikim gradovima Egipta gotovo ratno stanje

  • 6

Turisti iz Srbije i pored sve masovnijih protesta protiv režima Mohameda Morsija ne odustaju od namere da letuju u Egiptu, a kako za Telegraf tvrde u turističkim agencijama, interesovanje naših građana za letovališta u Hurgadi i Šarm el Šeiku veće je u odnosu na prošlu godinu.

Prema saznanjima našeg portala, Srbi se ne obaziru na nemire u Egiptu, već je interesovanje za ta letovališta u porastu, što je i razumljivo jer je pristupačnije za džep u odnosu na odmor u Grčkoj, Hrvatskoj ili Turskoj.

Ipak, kako saznajemo, turističke agencije u Srbiji su nakon upozorenja ambasadora naše zemlje u Egiptu Dragana Bisenića da se izbegavaju posete većim gradovima, otkazale ekskurzije u Kairu i Aleksandriji iz bezbednosnih razloga.

Kako za Telegraf kažu u agenciji "Big Blue" interesovanje turista iz Srbije za letovanje u Egiptu veće je nego prošle godine i dodaju da nema otkaza, a ni incidenata.

- Uglavnom radimo letovanje u Hurgadi i za sada nismo imali otkazanih polazaka. Jednostavno, naši ljudi se ne boje i uplaćuju letovanja u Egiptu, zainteresovanost je veća nego prošle godine, a što je i razumljivo jer je i povoljnija ponuda u odnosu na one u Grčkoj, Hrvatskoj ili Turskoj. Mi, ipak, ne radimo ekskurzije u Kairu, a još jedna od zanimljivosti je i ta da se ove godine na put uglavnom odlučuju parovi bez dece - kažu nam u ovoj agenciji.

Ana Vukadinović, komercijalni direktor "Sunline Travela" kaže za naš portal da turisti iz Srbije nisu odustali od letovanja u Egiptu, već da u sve većem broju uplaćuju aranžmane u toj zemlji.

- Demonstracije u Kairu i Aleksandriji su odavno najavljene i nisu svakodnevne, pa nema ni potrebe za panikom. Nijedan incident do sada nismo zabeležili, a putnika iz Srbije u Egipat je sve više i više, čak smo morali i nove letove da rezervišemo. Uplaćeni aranžmani se najnormalnije obavljaju i nema nikakvih problema - kaže ona.

(D. Z.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ДАШОНИ

    2. jul 2013 | 11:44

    АКО ТРЕБА И У РАТ САМО НЕ У црну гору

  • Ševarice

    2. jul 2013 | 12:53

    Dašoni! I ja kažem, samo ne bih baš ni u Egipat, nema prasetine!

  • ale

    2. jul 2013 | 12:32

    Pa nego sta? U Hurgadi nema demonstracija..bitno da je senzacionalizam..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA