DINKIĆ: Na jesen tender za privatizaciju "Resavice"

Tender za "Resavicu" pripremiće i objaviti Ministarstvo energetike u toku skupštinske rasprave o rebalansu budžeta, najavio je ministar finansija

  • 4

Ministar finansija Mlađan Dinkić izjavio je da će u septembru biti objavljen javni poziv za početak privatizacije Javnog preduzeća za podzemnu eksploataciju uglja "Resavica", kao i da da razgovori "Jata" i "Etihada" dobro napreduju, te da se za ostala javna preduzeća mora sprovesti konsolidacija i pažljivo birati budući vlasnici.

Tender za "Resavicu" pripremiće i objaviti Ministarstvo energetike, najvio je Dinkić u toku skupštinske rasprave o rebalansu budžeta, i napomenuo da je privatizacija "Resavice" deo vladinog paketa mera na osnovu kojeg je doneta odluka da država izađe iz vlasništva dela javnih preduzeća, ili da njima ne upravlja.

U skupštinskoj raspravi o rebalansu budžeta ministar je rekao da razgovori o saradnji "Jat ervejza" sa "Etihadom" iz Emirata dobro teku, i izrazio nadu da će vlada uskoro moći da obavesti poslanike o ishodu tih pregovora.

I farmaceutska kompanija "Galenika", u kojoj nije uspela privatizacija, moraće hitno da se konsoliduje, uz smanjenje broja radnika, najavio je Dinkić.

Govoreći o finansijskom sektoru Srbije, on je predočio da se neće žuriti sa privatizacijom "Dunav osiguranja" i Čačanske banke, ali da će, ukoliko se pojavi dobar strateški partner, država biti spremna da ih privatizuje.

- Ukoliko bude interesovanja značajnih i snažnih investitora, stav Vlade je da će Beogradski aerodrom biti dat u dugogodišnji zakup i upravljanje, uz obavezu investiranja, pri čemu bi država i građani, kao mali akcionari, ostali vlasnici 100 odsto kapitala tog javnog preduzeća - kazao je Dinkić.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Cu

    1. jul 2013 | 22:09

    Zbog vasih prodaja,ovaj narod je nezaposlen,gladan i samo prezivljava iz dana u dan.

  • стрептомицин

    1. jul 2013 | 20:04

    И то ћете продати у бесцење за добру провизију, и онда када сте земљу распродали још да продате стоку ид народа који вам све то прећутно омогућава.

  • Desko

    1. jul 2013 | 22:55

    Ajmo 1.000€ akcije.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA