ZABRANJENA FOTKA: Poptuno go Josip Broz Tito (FOTO)

Novinar Željko Zirojevič tvrdi da je fotografija autentična i da je nastala u logoru u Francuskoj, 1939. godine, pred kraj Španskog građanskog rata

  • 3

Fotografija Josipa Broza Tita, koju je otkrio novinar i publicista Željko Zirojević, osim što je dokaz da je nekadašnji predsednik SFRJ bio u Španiji tokom tamošnjeg građanskog rata, otkriva Broza "kao od majke rođenog".

Naime, kako je Zirojević objasnio za list "Glas javnosti", fotografija je nastala u logoru za inter-brigadiste "Girs" u Francuskoj 1939. godine.

- Fotografija je autentična i objavljena je u zborniku Španskih boraca 1961. godine. Knjiga je ubrzo na volšeban način povučena - tvrdi Zirojević, i dodaje:

- U vreme građanskog rata u Španiji, Tito je sve vreme radio u Parizu. Sekretar KPJ je tada bio Milan Gorkić. Tamo je često boravio i Stevo Krajačić, enigma Jugoslavije i čitave obaveštajne službe. Zna se da je Tito boravio u Španiji i tamo se sreo sa Krajačićem. I po podacima ljudi iz OZNA, odnosno UDBA, Broz je u Španiji boravio baš u vreme pogibije Blagoja Parovića.

Prema njegovim rečima, Tito je svoj boravak u Španiji potvrdio i pedesetih godina, u intervjuu za američki magazin "Lajf".

- Tačno je da je Josip Broz Tito 5. maja 1952. godine izjavio u američkom časopisu "Lajf" da je jednom kratko posetio Španiju i proveo u njoj jedan dan u Madridu. Druge činjenice, koje su nesporne, i predstavljaju naučni i dokazni materijal, kazuju da je Broz radi preuzimanja i potpune kontrole KPJ morao da se oslobodi prvo Blagoja Parovića Šmita - kaže ovaj novinar.

(Telegraf.rs / Izvor: Glas javnosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zoro

    2. jul 2013 | 00:20

    ŠPIJUN KOJI JE UNAZADIO SRBIJU I SRPSKI NAROD. GLUMAC ZA OSKARA KOJI JE LAGAO NACIJU I BIO VLASNIK LOGORA ZA KOJI JE TREBAO DA ODGOVARA NA SUDU...ZA SVA SVOJA ZLODELA SE IZVUKAO...POBIO OSNIVAČE KPJ DA BI DOŠAO DO VLASTI...ŠPIJUN KOJI JE LAGAO CEO SVET.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA