Bodiroga uložio 8 miliona evra u firmu u Boru!

Fabrika mernih uređaja EWG u Boru najveća je te vrste u jugoistočnoj Evropi i može u punom kapacitetu da proizvede i do 500 hiljada mernih uređaja za električnu energiju

  • 11

Proslavljeni srpski reprezentativni košarkaš i internacionalac Dejan Bodiroga predstavio je novinarima svoju fabriku mernih uređaja EWG u Boru.

Ta fabrika je najveću te vrste u jugoistočnoj Evropi sa izuzetnim izvoznim potencijalom, u koju je do sada uložio preko osam miliona evra, čulo se na konferenciji.

- Radi se o najsavremenijoj tehnologiji na kojoj su radili inženjeri i cela grupa ljudi dugi niz godina, i veoma smo ponosni da smo uspeli da otvorimo ovakvu fabriku u Srbiji - rekao je Bodiroga.

Naglašavajući da fabrika ima najsavremeniju tehnologiju i da može da konkuriše najboljim evropskim proizvođačima, on je dodao da je ponosan na kvalitet proizvoda koje "možemo da pokažemo na svim tržištima u Evropi, i u Rusiji, i u Turskoj".

Fabrika u punom kapacitetu, kako je naveo, može da proizvede i do 500 hiljada mernih uređaja za električnu energiju. Proširenje proizvodnje zavisi od tržišta u Srbiji i inostranstvu, kako bi fabrika mogla da zaposli što više ljudi.

- U ovoj fabrici u Boru proizvode se uređaji koji predstavljaju osnovu za modernu mernu infrastrukturu, koja je data kao preporuka od strane Evropske komisije za neki budući način razvoja merenja i komunikacije između distributera i korisnika električne energije, toplotne energije, gasa i vode - rekao je razvojni inzenjer kompanije EWG Ivica Džunić.

On je objasnio da će "ovakvom jednom modernom infrastrukturom, u budućnosti biti objedinjeno daljinsko čitanje podataka i daljinska komunikacija sa svakim mernim mestom ponaosob".

Na pitanje zašto baš fabrika u Boru, Dejan Bodiroga je odgovorio:

- Borski kraj je lep i nedovoljno razvijen, tako da smo hteli da baš ovde otvorimo fabriku, jednostavno da se ovaj kraj razvija na pravi način".

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Урош

    2. jul 2013 | 04:51

    Док си играч, береш паре, после уложиш у добар бизнис, и врати ти се троструко.. Паметно.. :)

  • MikiGrobar

    2. jul 2013 | 03:09

    Bravo Deki.... kad bi svi sportisti po nesto otvorilo bi se na hiljade radnih mjesta

  • Mitke

    2. jul 2013 | 07:07

    Kapiten na terenu i van njega...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA