MORSI: Životom ću braniti svoj ustavni legitimitet

Egipatski predsednik Mohamed Morsi optužio je ljude lojalne njegovom prethodniku Hosniju Mubaraku da stoje iza protesta za rušenje sadašnje vlasti

  • 1

Egipatski predsednik Mohamed Morsi izjavio je da neće podneti ostavku i da će životom braniti svoj "ustavni legitimitet".

U obraćanju građanima, koje je uživo prenosila državna televizija, Morsi je optužio ljude lojalne njegovom prethodniku Hosniju Mubaraku da stoje iza protesta za rušenje sadašnje vlasti, preneo je AP.

- Nema zamene za legitimitet - proručio je Morsi, koji odbacio ultimatum vojske da kriza u državi treba da bude rešena do srede, u jeku nasilnih protesta širom Kaira.

Situacija u Egiptu je zaoštrena posle masovnog protesta 30. juna, na dan kada je godinu dana ranije Morsi preuzeo dužnost, na kojima se traži Morsijeva ostavka.

Protesti su nastavljeni i danas, u kojima je sedam osoba izgubilo život. Komanda Oružanih snaga u ponedeljak je dala 48 sati političarima za postizanje konsenzusa i ispunjavanja zahteva naroda.

Egipatska vojska je najavila da će, u protivnom, proglasiti plan akcija za izlazak zemlje iz krize, koji će se sprovoditi pod njenom kontrolom.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • стрептомицин

    3. jul 2013 | 08:45

    Изгледа да ћеш врло ускоро да обећање спроведеш у дело. Шта је љубав према функцији, и главу дају за положај. Оно и ови наши подрепаши обожавају функције и привилегије, али су сви до једног издајници, мада би они заложили једино туђи живот.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA