Traže se direktori nacionalnih parkova

Vlada Srbije u poslednjih nekoliko sedmica donela je odluke o raspisivanju javnih konkursa za imenovanje direktora pojedinih javnih preduzeća, s obzirom da resorna ministarstva to nisu učinila u zakonskom roku, koji je istekao 30. juna

  • 0

Vlada Srbije raspisala konkurse za direktore Skloništa i pet nacionalnih parkova - Kopaonik, Đerdap, Tara, Fruška gora i Šar planina.

Vlada Srbije u poslednjih nekoliko sedmica donela je odluke o raspisivanju javnih konkursa za imenovanje direktora pojedinih javnih preduzeća, s obzirom da resorna ministarstva to nisu učinila u zakonskom roku, koji je istekao 30. juna.

Vlada je danas raspisala konkurs za direktore šest preduzeća i zadužila Ministarstvo prirodnih resursa, rudarstva i prostornog planiranja da u roku od osam dana od donošenja ove odluke objavi oglase o javnim konkursima za ova javna preduzeća.

Ministarstvo unutrašnjih poslova treba u roku od osam dana da objavi javni konkurs za direktora javnog preduzeća "Skloništa ".

U međuvremenu, ne prestaju polemike o tome zašto nije poštovan rok za sva javna preduzeća, kao ni da li se konkursi raspisuju za sve direktore, samo za one u vd statusu, i slično, kao i - zašto se kasni.

Poslanik Bojan Đurić iz LDP-a je tako u skupštini tražio da se kaže "ko sprečava raspisivanje konkursa, je l' to neka partija, familija, klan u vladi, svi kažu da su za raspisivanje konkursa, a ili ih nema, ili se već zna ko će biti direktori".

On smatra da je posebno značajno pitanje - ko će biti direktori preduzeća koja stalno stvaraju gubitke.

Đurić je podsetio da je vlada samo nekoliko dana pre stupanja Zakona na snagu u nekim javnim preduzećima - "Železnice Srbije" i "Pošta Srbije" - imenovala direktore koji nisu u statusu vršilaca dužnosti, dodajući da na taj način verovatno želi da zadrži partijske kadrove, bez javnog konkursa.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA