Ranko Krivokapić izabran za predsednika OEBS-a!

Šef crnogorskog parlamenta izabran je za predsednika Parlamentarne skupštine Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju sa 123 glasa, dok je njegov protivkandidat, šef švedske delegacije dobio 74

  • 9

Šef crnogorskog parlamenta Ranko Krivokapić izabran je za predsednika Parlamentarne skupštine Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju (PS OEBS).

Krivokapić je dobio 123 glasa, dok je njegov protivkandidat, šef švedske delegacije pri PS OEBS-a Kent Harsdet dobio 74 glasa.

Šef crnogorskog parlamenta je po završetku sednice kazao da je odluka delegata dokaz da i male zemlje mogu da vode visoke politike.

- Nisam kandidat zemlje nego organizacija, ali mene je ta zemlja rodila i ovo je uspeh njene politike. Ovim smo pokazali da imamo snagu i liderstvo i za najveću parlamentarnu organizaciju na svijetu iza koje stoji 57 zemalja - kazao je Krivokapić.

Ovaj izbor je, tvrdi, i znak da se ličnim radom i stvaranjem može postići i ono što je izgledalo nemoguće. Iako je dobio podršku velikih zemalja, to ga, kaže, nije iznenadilo:

- Šveđanin je imao podršku bogatih zemalja Evrope i respektabilnih demokratija, moram priznati da ovako velika pobjeda nije bila očekivana.

On je kazao i da je to jedinstvena pobeda Crne Gore:

- Nas trojica iz crnogorske delegacije, kolege Danilović, Simović i ja, bili smo tim koji se jedinstveno borio za Crnu Goru. Ovo je pobeda i tog tima. Ovo je prilika da čitava Crna Gora slavi izbornu pobedu".

(Telegraf.rs / Izvor: Vijesti.me)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ДАШОНИ

    3. jul 2013 | 22:23

    МАФИЈАШ СМРДОГОРСКИ , САМОПРОГЛАШЕНЕ МАСОНСКЕ ДРЖАВЕ

  • Krsto Zrnov

    3. jul 2013 | 20:34

    Bagra ti si "serdare jole" i paśa pogan

  • Ralexic

    3. jul 2013 | 19:38

    NAJVECI SRBOMRZAC-GARANT SU NASI GLASALI ZA NJEGA.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA