Požarevačke balerine same platile put i pobedile u svim kategorijama!

Na Međunarodnom festivalu plesa i folklora u španskom letovalištu Loret de Mar, devojke baletskog studija "Amadeus" u konkurenciji 1.500 učesnika osvojile su sve zlatne medalje

  • 2

Baletski studio "Amadeus" iz Požarevca proglašen je za ukupnog pobednika Međunarodnog festivala plesa i folklora, održanog od 21. juna do 2. jula u španskom letovalištu Loret de Mar.

U ekipi "Amadeusa" bila je 31 devojka, od 11. do 21. godine starosti, koje su se nadmetale u konkurenciji 1.500 učesnika iz celog sveta.

Na ovom prestižnom internacionalnom takmičenju, četvrtom po redu, požarevačke plesačice nadmetale su se u osam kategorija i u svih osam ubedljivo osvojile prvo mesto i zlatne medalje.

Pred brojnom publikom i stručnim žirijem, one su predstavile osam koreografija i na najbolji način potvrdile svoju visoku reputaciju u međunarodnom baletu i plesu.

Njihova koreografija pod nazivom "Japan", proglašena je za najbolju koreografiju, zbog čega je je ovaj baletski studio dobio besplatnu kotizaciju za sledeći festival.

Na međunarodno takmičenje u Loret de Maru, požarevačke plesačice otputovale su bez ičije novčane podrške, o sopstvenom trošku.

(D. K.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bravo

    5. jul 2013 | 09:01

    Ovo je samo jedan u dugom nizu uspeha!!! Puno srece u daljem radu! Ponosna na moje Pozarevljanke!!!!

  • Angel

    5. jul 2013 | 08:09

    Bravo, devojčice! Srećno!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA