Ukrali dalekovod i blokirali rad Rafinerije u Pančevu!

Policija u Pančevu traga za počiniocima koji su ukrali delove sa dalekovoda koji snabdeva petrohemjijski kompleks strujom, a zbog čega je Rafinerija u Pančevu na minimumu rada

  • 5

Naftna industrija Srbije (NIS) saopštila je večeras da je zbog havarije na jednom od dalekovoda Elektromreže Srbije u okolini Pančeva doneta odluka o prelasku pančevačke rafinerije u režim cirkulacije.

To praktično znači da rad rafinerijskih postrojenja nije obustavljen, već ona rade smanjenim kapacitetom zbog nastalog rizika od prekida u snabdevanju fabrike električnom energijom, objašnjeno je agenciji Beta u NIS-u.

"Tokom prethodne noći pao je jedan stub dalekovoda koji snabdeva petrohemjijski kompleks strujom zbog krađe delova sa njega", saopštilo je ranije danas Javno preduzeće "Elektromreža Srbije".

- Nepoznati počinioci odneli su ankere i šrafove koji drže stub, zbog čega je on pao - potvrdio je medijima direktor Elektromreže Nebojša Petrović.

Dodao je da se postrojenja NIS-ove rafinerije i HIP "Petrohemije" sada snabdevaju strujom preko susednog delekovoda, ali je i to ugroženo, jer su lopovi odneli delove i sa nekoliko stubova te visokonaponske mreže.

Policija je saopštila da traga za počiniocima čiji motiv je najverovatnije bila prodaja delova dalekovoda kao sekundarnih sirovina.

U saopštenju NIS-a se navodi i da, zahvaljujući savremenim tehnološkim sistemima kojima je opremljen novi prerađivački kompleks, životna sredina u Pančevu i okolini ni jednog trenutka nije ugrožena.

(D. Z. / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Erdbermund

    5. jul 2013 | 14:27

    Zna se dobro ko je to.To su jebene ciganšture koji su sada zaštićeni ko bele mečke.Pun mi je kurac više njihovih sranja.Da sam ja to kojim slučajem uradio već bi visio na Terazijama.

  • cobi ns

    5. jul 2013 | 09:29

    Malo je reći,kakva je ovo sramota i bruka za jednu državu!!I sada treba neki investitor da dođe i uloži svoj kapital ovde??Glavno je da se kažnjavaju i trpaju u zatvor ljudi za saobraćajne prekršaje,gde se može uzeti novac....?

  • Vlada

    4. jul 2013 | 23:05

    Pa na Ramu deca mora da jedu...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA