Diković: Kosovo neće zapaliti jug Srbije!

- Opredeljenost za rešavanje spornih pitanja putem dijaloga i saradnja sa međunarodnim snagama na Kosovu umanjuju mogućnost prelivanja tenzija na jug centralne Srbije - kaže načelnik Generalštaba Vojske Srbije

  • 3

Potpisivanjem tehničkog sporazuma o normalizaciji odnosa Beograda i Prištine bezbednosna situacija na severu KiM je poboljšana, ali je i dalje osetljiva, kaže načelnik Generalštaba Vojske Srbije, general Ljubiša Diković.

- Smanjen je broj incidenata u kojima se ugrožava lična i imovinska sigurnost ljudi. S druge strane, sprovođenje briselskog dogovora može da izazove reakcije nezadovoljnih interesnih i ekstremističkih grupa - rekao je on u intervjuu za Večernje Novosti.

Na pitanje postoji li opasnost od prelivanja tenzija sa Kosova na jug Srbije, načelnik Generalštaba Vojske Srbije odgovara:

- Opredeljenost za rešavanje spornih pitanja putem dijaloga i saradnja sa međunarodnim snagama na Kosovu umanjuju mogućnost prelivanja tenzija na jug centralne Srbije, gde je bezbednosna situacija stabilna. Vojska Srbije profesionalno i odgovorno izvršava sve svoje zadatke u Kopnenoj zoni bezbednosti, gde je faktor stabilnosti. Svoje dužnosti izvršavamo zarad bezbednosti svih građana, onako kako to dolikuje vojsci sa dugom i bogatom tradicijom.

(Telegraf.rs / Izvor: Novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • heisenberg

    4. jul 2013 | 22:52

    a ovi sto kradu sumu i pucaju na covela koji kosi

  • KOS

    4. jul 2013 | 23:59

    Ne,kakav....,zaplice se...,sam od sebe.

  • Marina Marković

    5. jul 2013 | 10:53

    aha pricaj price,zna se plan...ali vi cete da cutite isto kao i za kosovo i prodacete i ovo malo zemlje sto nam nije ukradeno!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA