GRUBJEŠIĆ: Država preuzima dug Puteva Srbije

- Potrebno je isplatiti zaostale obaveze jer bi bez toga putarska preduzeća otišla u stečaj, čime bi se dovelo u pitanje održavanje puteva i bezbednost saobraćaja - smatra potpredsednica Vlade Srbije

  • 7

Potpredsednica Vlade Suzana Grubješić izjavila je u parlamentu da je neophodno restrukturiranje svih javnih predizeća koji gomilaju gubitke i da je zato i raspisano na desetine konkursa za izbor direktora.

Ona je izjavila je da će država preuzeti 1,35 milijardi dinara dugovanja Puteva Srbije putarskim preduzećima i isplatiti ga u tri jednake rate.

Obrazlažući u Skupštini Srbije predlog zakona kojim se taj dug Puteva Srbije pretvara u javni dug, kazala je da se država odlučila na taj korak jer se preduzeća koja se bave održavanjem puteva nalaze u teškoj materijalnoj situaciji zbog dugovanja tog javnog preduzeća.

- Potrebno je isplatiti zaostale obaveze Puteva Srbije jer bi bez toga putarska preduzeća otišla u stečaj, čime bi se dovelo u pitanje održavanje puteva i bezbednost saobraćaja - kazala je Grubješićeva.

Preuzete obaveze Puteva Srbije, koje su nastale do 1. aprila, kako je dodala, država će izmirivati direktno putarskim i drugim privrednim društvima.

S druge strane, poslanici opozicije ocenili su da je predloženi zakon kojim bi dug JP Putevi Srbije od 1,35 milijardi dinara bio pretvoren u javni dug sramota i da je nedopustivo to što potpredsednica vlade Suzana Grubješić, umesto ministra saobraćaja Milutina Mrkonjića, "brani" zakon u Skupštini.

Demokrate su Grubješićevoj poručili da će ignorisati njeno prisustvo, ali da to ne shvati kao uvredu, jer Putevi nisu njena tema, pa nemaju o čemu sa njom da razgovaraju.

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • heisenberg

    5. jul 2013 | 14:31

    mislis narod?

  • ljuba-putar

    5. jul 2013 | 15:30

    Ovo je jedna od tipičnih izjava za Dinkića i njegove Pa ko bre da preuzme dugove kada je taj dug pravljen po direktivama od vaših ministara i vaših doministara. Čije je to preduzeće ,dražavno ili privatno. Platite to i pokrijte se ušima. Nije ova utakmica za vas,vaš meč je prošao.

  • Ralexic

    5. jul 2013 | 16:14

    STA JE OVA PREUZELA RESORE OD MRKONJICA I ILICA.AU TACNO GDE SU PARE TU SU OVI IZ URS.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA