SJAJNO: Delfini se vratili u Boku (VIDEO)

Delfinima se na raduju baš svi, posebno ne ribari i školjkari, jer ove inteligentne životinje prate ljudske aktivnosti, pa su često u blizini mreža i uzgajališta mušulja i ostriga gde znaju napraviti i veću štetu

  • 7

Meštani i turisti u Boki Kotorskoj obradovali su se dolasku četiri delfina u ovaj zaliv. Fotografije ovih morskih sisara snimljene su kod Perasta, Veriga, Morinja, Prčanja, Stoliva, uz obalu ili na sredini zaliva.

Delfini koji su viđeni u Bokokotorskom zalivu važe za "dobre", objašnjava Đurović, koji radi i na monitoringu morskih sisara.

- Dobri delfin nije probirač kada je ishrana u pitanju. Oportunista je i hrani se svime što sredina može da ponudi u datom trenutku i u većoj koncentraciji. Jede od glavonožaca, malih pučinskih riba, puževa, drugih bentonskih organizama, kao što su školjke, pa do riba sa dna mora - oslića, barbuna - kaže Đurović.

Zaštita delfina obaveza je države u skladu sa brojnim međunarodnim konvencijama koje ih tretiraju kao ugroženu vrstu.

Delfinima se na raduju baš svi, posebno ne ribari i školjkari, jer ove inteligentne životinje prate ljudske aktivnosti, pa su često u blizini mreža i uzgajališta mušulja i ostriga gde znaju napraviti i veću štetu.

(Telegraf.rs / Izvor: vesti-online.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA