Pet osoba poginulo, 40 nestalo u eksploziji voza u Kanadi!

Kanadska policija je potvrdila da je bilans poginulih povećan sa jedne osobe na pet navodeći da se očekuje još žrtava

  • 0

Bilans poginulih u nesreći kada je teretni voz bez mašinovođe krenuo iz neutvrđenih razloga i potom izleteo iz šina i eksplodirao u mestu Lak-Megantik u Kanadi, porastao je danas na pet, dok se 40 ljudi vodi kao nestalo.

- U baru je bilo najmanje 50 ljudi. Sve je uništeno - rekao je neimenovani vatrogosac koji se vraćao sa mesta eksplozije, u kojoj je uništeno na desetine kuća.

Kanadska policija je potvrdila da je bilans poginulih povećan je sa jedne osobe na pet navodeći da se očekuje još žrtava.

Potpredsednik kompanije "Mejn end Atlantik rejlvej" iz Montreala Džozef Mekgonigl, rekao je ranije da je teretni voz koji je izleteo iz šina bio parkiran i da se mašinovođa nije nalazio u njemu, kada se "voz nekako oslobodio".

- Nismo sigurni šta se dogodilo, ali mašinovođa je uradio sve po propisima. Parkirao je voz i izašao da se odmori - rekao je Mekgonigl.

Nekoliko vagona-cisterni u kojima se nalazila nafta je eksplodiralo. U požaru koji je potom izbio u centru Lak-Megantika, 250 kilometara istočno od Montreala, uništeno je 30 zgrada i evakuisano je 1.000 ljudi. Gradonačelnica Lak-Megantika Kolet Roj-Laroš je izjavila da ne zna kako će stanovnici ovog gradića prevazići nesreću u kojoj je gotovo unšten celokupan centar grada.

Kanadska televizija CBS je izvestila da su četiri vagona-cisterne eksplodirale oko 1 sat iza ponoći po lokalnom vremenu, kada je voz koji je imao 73 vagona izleteo iz šina, ali da vatrogasci saopštavaju da postoji rizik da bi još izvestan broj vagona-cisterni mogao da eksplodira.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA