Objavljen raspored učenika u školama, upis od sutra

Rezultati raspodele po školama i obrazovnim profilima objavljeni su u posebnim prostorijama, a upis je predviđen u ponedeljak i utorak

  • 0

U matičnim osnovnim školama u Srbiji jutros je objavljen konačan raspored učenika primljenih u srednje škole.

Rezultati raspodele po školama i obrazovnim profilima objavljeni su u posebnim prostorijama, u skladu sa ranijim preporukama poverenika za informacije od javnog značaja, odnosno ne mogu biti zalepljeni na ulaznim vratima i izlozima škole.

Upis je predviđen u ponedeljak i utorak, 8. i 9. jula.

Ovoga puta, zbog krađe testova iz maternjeg jezika i matematike, rezultati male mature održane 17. i 19. juna nisu priznati, pa se deca upisuju u srednje škole na osnovu uspeha od šestog do osmog razreda i rezultata sa relevantnih takmičenja.

Ministar Žarko Obradović ranije je rekao da očekuje da će svi đaci upisati željenu školu, pogotovu vukovci.

- Ukoliko bude slučajeva da se pojavi eventualno negde veći broj đaka u odnosu na broj koji je planiran, mi imamo rešenje zajedno sa direktorima škole - rekao je Obradović.

U junu oko 2.000 osmaka nije izašlo na završni ispit, pa će, bez obzira što su rezultati ovogodišnje mature poništeni, morati da polažu u avgustu, jer je taj ispit obavezan.

Preostala slobodna mesta za upis đaka u drugom krugu biće objavljena 8. jula, a upis ovih učenika je 12. jula.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA