Ranjeno šestoro Albanaca u sukobu sa Žandarmerijom!

Komandant Žandarmerije kaže da je grupa Albanaca napala patrolu te jedinice iz automatskog oružja. - Pucalo se kao da je rat. Meštani ovog sela su vrlo uznemireni i uplašeni - kaže predsednik Saveta mesne zajednice Merdare

  • 32

Najmanje šest osoba albanske nacionalnosti ranjene su u oružanom sukobu sa pripadnicima Žandarmerije u ataru kuršumlijskog sela Borovac na administrativnoj liniji sa Kosovom. Povod za pucnjavu najverovatnije je bio pokušaj krađe šume.

Grupa Albanaca je napala iz automatskog oružja patrolu Žandarmerije na teritoriji Srbije u ataru kuršumlijskog sela Borovac - rekao je komandant Žandarmerije Bratislav Dikić.

Prema njegovim rečima, Kfor je obavestio Žandarmeriju da su ranjena dva Albanca i da su oni prebačeni u bolnicu u Prištini. Komandant Žandarmerije je rekao da se sumnja da je u tom oružanom incidentu bilo još ranjenih Albanaca. Oni se, kako navodi Dikić, još kriju u šumama u ataru sela Borovac.

U toku je akcija potrage za ranjenima.

- Ako noćas pronađemo ranjene ukazaćemo im medicinsku pomoć - rekao je komandant Žandarmerije.

Pripadnici Žandarmerije su posle incidenta blokirali administrativnu granicu sa Kosovom u ataru sela Borovac.

Kako javlja agencija Beta, oružani sukob je trajao oko pola sata i za sada nije poznato da li je bilo žrtava. Izveštac ove agencije je u ataru sela Borovac video nekoliko sanitetskih vozila i veliki broj pripadnika Žandarmerije.

Prema tvrdnjama meštana i nezvaničnim informacijama iz izvora policije, naoružana grupa Albanaca prešla je administrativnu granicu i u ataru sela Borovac pokušala da ilegalno seče šumu. Tom prilikom oni su napali pripadnike Žandarmerije koji su se nalazili u blizini.

Predsednik Saveta mesne zajednice Merdare Časlav Milošević rekao je da je oružani sukob trajao oko pola sata.

- Pucalo se kao da je rat. Iz više vrsta naoružanja. Pored jedinačne paljbe čula se i rafalna. Meštani ovog sela su vrlo uznemireni i uplašeni - kaže Milošević.

Messtanka Ratomirka Pavlović (65) rekla je da se incident dogodio u blizini njene porodične kuće.

- Meci su fijukali sa svih strana. Čuli smo kako se zabadaju u stabla i kako kidaju lišće sa drveća - kaže Ratomirka Pavlović.

U selu Borovac živi dvadesetak meštana među kojima je petoro dece. Meštani kažu da su svi jako uznemireni i uplašeni, jer ovo nije prvi put da izbijaju oružani incidenti u blizini njihovih kuća.

U proteklih desetak dana ovo je treći oružani incident u ovom selu.

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA