Bosanka postala gradonačelnica grada u Americi!

Mlada Anesa je pobedila iskusnog političara i bivšeg gradonačelnika grada Vaterlo u državi Ajova Džona Rufa sa 59 odsto glasova. Devojka je sa sestrama, majkom Hadžirom i ocem Hazimom došla u SAD 1997. godine

  • 15

Anesa Kajtazović, koja ima samo 24 godine, nedavno je u američkoj državi Ajovi pobedila gradonačelnika Džona Rufa predstavnika republikanaca i tako postala demokratski gradonačelnik Vaterloa.

Anesa je sa sestrama, majkom Hadžirom i ocem Hazimom došla u SAD 1997. godine, nakon što su ih više od četiri godine premeštali po različitim izbegličkim kampovima, u nekoliko oblasti južne Evrope.

Da bi prehranili porodicu roditelji su radili i po nekoliko poslova, uglavnom teških, fizičkih. Anesa je započela redovno školovanje,iako nije dobro znala engleski, završila je Srednju školu "Zapadni Vaterlo", a zatim dobila diplomu specijaliste za javnu i poslovnu administraciju na Univerzitetu Severne Ajove.

Mlada Anesa je pobedila iskusnog političara i bivšeg gradonačelnika Rufa sa 59 odsto glasova. Lokalni listovi su istakli da se 64-godišnji gradonačelnik, koji se za vreme trajanja kampanje kompromitovao zbog upotrebe državnog novca, koji je trošio za skupa lobiranja i česta putovanja, nije mogao da se suprotstaviti šarmantnoj i ambicioznoj Bosanki.

S obzirom da u Vaterlou živi veliki broj devojčinih sunarodnika, Anesina pobeda slavila se nekoliko dana.

(Telegraf.rs / Izvor:http: wcfcourier.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Django

    8. jul 2013 | 14:27

    Cistokrvni sam Srbin,.ali sve cestitke ovoj mladoj devojci,svaka cast.

  • ---Mileta

    8. jul 2013 | 16:33

    Sve cestitke devojci.

  • Bari

    8. jul 2013 | 15:16

    Eee moji srbi , sta vam radi Bosanka ova sto je tako pljujete? Hvala bogu sto je uspela i sta sad? Vi niste normalni svako vam smeta fuj.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA