Vlada ukinula pomoć nezaposlenim Srbima sa KiM!

Udruženja Srba sa Kosmeta uputila su peticiju državnim organima sa zahtevom da se odluka o obustavljanju pomoći koju dobijaju radnici bivših kosmetskih preduzeća odloži dok se ne reguliše njihov pravni status i pitanje njihove imovine na Kosovu i Metohiji

  • 16

Zbog najava da će biti obustavljena pomoć koju dobijaju radnici bivših kosmetskih preduzeća, udruženja Srba sa Kosmeta uputila su peticiju državnim organima sa zahtevom da se ta odluka odloži dok se ne reguliše njihov pravni status i pitanje njihove imovine na Kosovu i Metohiji.

Ukoliko država ništa ne preduzme kako bi ih zaštitila, njih dvadesetak hiljada, koliko ih je nadoknadu primalo do sada, najavljuje radikaline proteste.

Nekoliko udruženja raseljenih iz Beograda, Kraljeva, Raške, Čačka, Niša i drugih gradova pre nekoliko dana je uputilo peticiju predsedniku Tomislavu Nikoliću, premijeru Ivici Dačiću i vicepremijeru Aleksandru Vučiću, u kojoj traže zaštitu od, kako kažu, "nerazumne odluke ministra Mlađan Dinkića“, koju pokušava da "provuče na mala vrata“ i obustavi isplatu koja se do sada vršila preko Nacionalne službe za zapošljavanje.

U pitanju je suma od oko 8.000 dinara, a raseljeni Srbi apeluju na državne organe da pomoć ne ukidaju dok se ili ne vrate na Kosovo ili integrišu u mestima u kojima sada žive.

U filijalama Nacionalne službe za zapošljavanje Srbima sa KiM se ovih dana saopštava da je "Vlada Srbije ukinula - obustavila dalju isplatu privremene novčane naknade za raseljena lica sa Kosova i Metohije, tako da time prestaje potreba za dalje javljanje raseljenih radi evidencije kod ove službe“.

U Udruženju rasljenih u Raški kažu da će, ukoliko ne dobiju odgovor na ovo pismo, dvadesetak hiljada bivših radnika sa svojim poorodicama izaći na masovni protest.

(Telegraf.rs / Izvor: Alo)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA