ULCINJ: Stoka na putu redovna pojava!

Krdo krava na saobraćajnici Ulcinj-Ada neretko uzrokuje saobraćajne nesreće. Iz Komunalne inspekcije kažu da jedino što mogu da urade jeste da pišu prijave protv vlasnika stoke

  • 8

I ovog leta krdo krava na najprometnijoj saobraćajnici tokom letnje turističke sezone, Ulcinj-Ada, upotpuniće utisak mnogobrojnih turista koji borave u najjužnijoj crnogorskoj opštini. Problem stoke na putu, koja je prouzrokovala do sada više saobraćajnih nesreća, a bilo je čak i onih sa smrtnim ishodom, izgleda ne može da se reši.

Godinama meštani apeluju na nadležne službe da konačno stanu na put ovom problemu, ali konkretnih rezultata do danas nije bilo. I dok meštani apeluju na nadležne, iz Komunalne inspekcije apeluju na meštane koji poseduju stoku da povedu računa o njoj, posebno tokom letnjih meseci kada je frekventnost saobraćaja povećana.

Šef ove službe Kaplan Muča smatra da problem ne može biti rešen sve dok se ne obezbedi han u kom bi se stoka koja slobodno šeta odvozila.

- Nemamo kapaciteta da se izborimo sa tim problemom dok je situacija ovakva. Ono što mi možemo učiniti je da, ukoliko nađemo stoku na javnoj površini, podnesemo prijavu protiv vlasnika, i to ukoliko je stoka obeležena. Ako nije, mi smo nemoćni - kaže Muča.

Tokom ove godine Komunalna inspekcija podnela je samo jednu prijavu protiv vlasnika stoke koju su zatekli na javnoj površini. Muča navodi da sudija vodi dalji postupak i određuje kaznu.

- Ukoliko se ne postupi po rešenju, kazna je 600 evra - rekao je on.

(Telegraf.rs / Izvor: Dnevne novine)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA