POŽAREVAC: Astronomski dugovi u selima

Seoske mesne zajednice godinama nisu plaćale račune, a rekorder je MZ Drmno, koja duguje 400 miliona dinara. Za struju "Elektromoravi" sela duguju 37 miliona dinara

  • 2

U Požarevcu je posebna gradska komisija otkrila astronomske neplaćene račune seoskih mesnih zajednica, među kojima je rekorder MZ Drmno, sa dugom od čak 400 miliona dinara, zbog čega joj je račun u blokadi.

Za sada nije poznato kako je došlo do ovolikog nagomilavanja dugova, jer će se komisija tim problemom baviti narednih dana.

– Seoske mesne zajednice napravile su dugove po nekoliko osnova, mahom za utrošenu električnu energiju i izvođenje radova u selima. U neplaćenim računima za struju prednjače Bradarac i Batovac sa po sedam miliona, Drmno sa šest, Brežane sa 5,5 miliona, Živica, Kličevac i Dubravica sa po dva miliona. Ukupno, seoske mesne zajednice duguju "Elektromoravi" 37 miliona dinara - kaže Vejan Cvejić, član Gradskog veća zadužen za rad seoskih mesnih zajednica.

Da bi se problemi sa neplaćenim računima za struju rešili, dogovoreno je da se ovih dana sa predstavnicima "Elektromorave" sastanu gradonačelnik Požarevca, njegov zamenik i članovi gradske komisije koja je napravila "presek stanja" po selima.

Osim toga, odlučeno je da se hitno utvrdi kako će se rešiti sva ostala dugovanja, kao i na koji način su mesne zajednice dospele u ovakvo stanje.

Pored astronomskih dugova, utvrđeno je da se cevi za toplifikaciju sela Ćirikovac, kupljene pre tri godine, od tada nalaze u jednom privatnom stovarištu.

- Pošto do danas te cevi nisu iskorišćene, za njihovo čuvanje u ovom stovarištu Grad mesečno plaća čak 65.000 dinara. To znači da je do sada za "ležarinu" plaćeno više od dva miliona dinara – kaže Cvejić.

Da bi se ovi izdaci ubuduće izbegli, odlučeno je da se iz gradskog budžeta izdvoji 11 miliona dinara, kako bi se, najzad, izgradio toplovod u Ćirikovcu.

(D. K.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Drago

    9. jul 2013 | 14:57

    U svako selo clanovi i predsednik mesne zajednice dele plen odavno a svi cute o toj raboti pitam se samo dokle?

  • mare

    9. jul 2013 | 15:13

    Ma sta vas briga grad je ionako propao. Zaposljavaju se preko veze ili kupuju radna mesta,a ovaj na slici koliko sam ukapirao je direktor. Strasno,davidow pored njega,eeeee,tugo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA