RUDNIK: Broj obolelih od raka povećan 25 puta!

- Na prvom mestu je rak pluća, potom dojke i prostate - kaže doktor Predrag Jakšić iz varošice Rudnik

  • 1

Broj obolelih od karcinoma u varošici Rudnik je od 2001. godine do danas povećan 25 puta, izjavio je novinarima lekar u rudničkoj ambulanti dr Predrag Jakšić.

Prema njegovim rečima, pre dvanaest godina kada je počeo da radi u ovom mestu, bilo je registrovano troje obolelih, a sada taj broj prelazi više od sedamdeset pacijenata.

"Na prvom mestu je rak pluća, potom dojke i prostate", naveo je on, dodajući da je svim pacijentima utvrđeno pravo stanje u gornjomilanovačkoj bolnici, ali i onkološkim ustanovama u Kragujevcu i Beogradu.

Jakšić nije bio u situaciji da zvanično saopšti uzroke ovolikog povećanja obolelih od raka na Rudniku, budući da je ova planina u prvoj polovini prošlog veka bila proglašena vazdušnom banjom Srbije.

Vršena su, kako kaže, istraživanja stručnjaka nadležnih instituta, kada je utvrđeno da postoje prirodna zračenja, međutim, ne isključuje mogućnost da je deo štetnih delovanja i od posledica bombardovanja 1999. godine.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lesa

    9. jul 2013 | 14:18

    Ekspanzija nas ceka 2015 kada ce se manifestovati sve od bombardovanja 99'.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA