Poreskoj upravi prijavilo se 3.769 milionera

Buduće kontrole će biti veoma pedantne i neće se praviti izuzeci, a inspektori će se istovremeno pripremati i za unakrsnu kontrolu po pristiglim prijavama

  • 1

Imovinu vredniju od 35 miliona dinara u zakonskom roku prijavilo je 3.769 građana Srbije, izjavio je direktor Poreske uprave Ivan Simič.

On nije mogao da precizira kada će početi unakrsna provera prihoda i imovine po pristiglim prijavama, ističući da se radi o veoma delikatnom i komplikovanom načinu terenske kontrole.

Simič je istakao da će, sudeći prema iskustvu drugih zemalja, kontrola trajati više godina i da je u Sloveniji od kraja 2008. godine, kada je taj proces počeo, obavljeno samo 400 kontrola.

Prema njegovim rečima, kontrole će biti veoma pedantne i neće se praviti izuzeci, a inspektori će se istovremeno pripremati i za unakrsnu kontrolu po pristiglim prijavama, ali i kontrolu onih koji nisu prijavili imovinu, a osnovano se pretpostavlja da poseduju imovinu vredniju od 35 miliona dinara.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lud Zbujen

    9. jul 2013 | 16:25

    Pa objavite spiskove i adrese da se pojavi neki dobri robinhuud he he

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA