SITI REKORDS: Štulić laže, imali smo pravo da objavimo albume "Azre"

Iz "Siti rekordsa" kažu da su u skladu sa ugovorom sa diskografskom kućom "Kroacija rekords" imali licencu za srpsko tržište za objavljivanje izdanja zagrebačkog benda iz osamdesetih kao i da su Štuliću uplaćene sve naknade za autorska prava

  • 4

Povodom izjave Branimira Džonija Štulića da je "Siti rekords" ranijih godina nelegalno objavio 7, 8 izdanja iz kolekcije grupe "Azra", oglasila se izdavačka kuća "Siti rekords" koja u saopštenju demantuje Štulićeve tvrdnje i navodi da su oni imali licencu za objavljivanje ovih albuma kao i da su nekadašnjem frontmenu legendarnog zagrebačkog benda preko SOKOJ-a uplaćene sve nadoknade za autorska prava.

- "Siti rekords" je ranijih godina objavio više izdanja iz kolekcije grupe "Azra" a koji su nastali osamdesetih godina u izdanju tadašnjeg "Jugotona", ali sve u sklopljenom Ugovoru i dogovoru sa diskografskom kućom "Kroacija rekords" iz Hrvatske koja je pravni naslednik "Jugotona" iz Zagreba od 1991. "Kroacija rekords" je imala prava da našoj kući proda i ustupi licencu za izdavanje kolekcije albuma "Azre" u vidu matričnih snimaka, a kao vlasnik tih snimaka i kao proizvođač fonograma za tržište Srbije, i to bez saglasnosti sa njegove strane, jer je ona vlasnik tih matričnih snimaka-fonograma. Taj naš ugovor je istekao 1. februara 2011. i od tada nemamo prava za naše tržište i od tada ne prodajemo albume iz kolekcije grupe "Azra" nastalih osamdesetih godina - navodi se u saopštenju "Siti rekordsa" i dodaje da su Štuliću preko SOKOJ-a uplaćene sve tantijeme, kao i da su u skladu sa uobičajenom praksom sve naknade za autorska prava prosleđene Hrvatskom društvu skladatelja koje štiti interese Džonija Štulića.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • fahreta

    10. jul 2013 | 14:49

    Imaćete prilike na sudu da to dokažete, manite se pravdanja po žutoj štampi!!!!!

  • Duda

    10. jul 2013 | 15:58

    Ja verujem Štuliću.

  • lav

    10. jul 2013 | 18:41

    Mozes verovati koliko god hoces ali on ako ima neki problem ima ga sa hrvatima i tamo neka resava to pitanje

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA