AKO IMATE DILEMU: Tužite banku, isplati se!

Do sada pokrenuto 250 tužbi protiv banaka, najčešće zbog jednostranog povećanja kamate. Uglavnom ti postupci traju do godinu dana. U proseku se obave tri-četiri ročišta, ali u poslednje vreme ohrabruje efikasnost da presuda bude doneta nakon samo jednog održanog ročišta

  • 0

U slučaju da imate dilemu da li da tužite banku jer vam je nezakonito promenila kamatnu stopu ili ne, odgovor je da to učinite!

Troškovi koje ćete imati za pokretanje spora višestruko su manji od vrednosti spora, a kada sud donese presudu u vašu korist, njih na kraju mora da snosi banka.

- Ja ću svoju pravdu koja je spora, ali dostižna dočekati. Prvi osnovni sud doneo je prošle godine presudu po kojoj je banka dužna da isplati retroaktivno novac zato što je podigla ugovorni fiksni deo kamatne stope na stambeni kredit. Reč je o deset hiljada dinara mesečno, sa zateznom kamatom, ukupno 340.000 dinara -  kaže Ivan J. iz Beograda.

On je jedan od 15 klijenata kojima je sud doneo prvostepenu presudu u njegovu korist, ali banka ima pravo na žalbu.

Kod nas je dosad pokrenuto 250 tužbi protiv banaka, najčešće zbog jednostranog povećanja kamate. Uglavnom ti postupci traju do godinu dana. U proseku se obave tri-četiri ročišta, ali u poslednje vreme ohrabruje efikasnost da presuda bude doneta nakon samo jednog održanog ročišta.

(Telegraf.rs / Izvor: Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA