HRVATSKA: Od napadača na srpske bogoslove traže samo izvinjenje!

Tužilaštvo u Šibeniku predlaže da se sedmorici maloletnika iz Kistanja koji su iz mržnje napali i pretukli osam polaznika Bogoslovne škole Manastira Krka izrekne vaspitna mera uz obvezu da se izvine povređenim bogoslovima

  • 4

Opštinsko javno tužilaštvo u Šibeniku podnelo je danas predlog za izricanje vaspitnih mera sedmorici maloletnika iz Kistanja koji su optuženi da su u martu ove godine iz mržnje napali osam polaznika Bogoslovne škole Manastira Krka i pritom jednog teže, a petoricu lakše povredili.

U predlogu podnesenom Veću za mlade šibenskog Opštinskog suda sedmorici maloletnika stavlja se na teret da su 17. marta u Kistanjama, zbog verske i nacionalne netrpeljivosti, napali osam polaznika Bogoslovne škole iz Manastira Krka, sačekavši ih sa pripremljenim granama i daskama kako bi im naneli telesne povrede, prenela je Hina.

Tokom sukoba, jedan maloletnik je jednom polazniku Bogoslovske škole naneo teške telesne povrede, dok su šestorica maloletnika petorici polaznika nanela lakše telesne povrede.

Zamenik šibenskog javnog tužioca za mlade predložio je da se trojici maloletnika izrekne vaspitna mera, odnosno dosudi pojačana briga i nadzor, uz dnevni boravak u vaspitnoj ustanovi, uz obvezu da se izvine povređenim bogoslovima.

Za ostalu četvoricu maloletnika zatražena je ista vaspitna mjera sa izuzetkom što za njih nije zatražen smeštaj u vaspitnoj ustanovi.

(Telegraf.rs / Izvor: Hina)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • i jedne i druge dovesti u red

    11. jul 2013 | 13:53

    Jesu li suđeni i bogoslovi zbog poticanja mržnje po nacionalnoj osnovi? Inače, zato su dobili batina od tih klinaca. Jer su provocirali, nazivali se četnicima koji će osvojiti taj kraj i sl. gluposti.

  • jovan

    11. jul 2013 | 10:23

    Zivwla Evropska unija i njeni zakoni!

  • beast from the east

    11. jul 2013 | 11:04

    A Djura ce da ti oprosti sto te je tukao.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA