Ekshumiraće tela berača višanja

Tela dvojice preminulih berača višanja sa "Interpromovog" voćnjaka u Novoj Crvenki biće ekshumirana kako bi se konačno utvrdio uzrok njihove smrti

  • 0

 Tela dvojice preminulih berača višanja sa "Interpromovog" voćnjaka u Novoj Crvenki biće eksuhumirana kako bi se konačno utvrdio uzrok njihove smrti.

Ekshumaciju, zbog propusta nadležnih da obdukcijom ili uzimanjem bioloških uzoraka provere lekarske sumnje u trovanje Roberta Hulala preminulog u novocrvenačkom voćnjaku 17. juna i Vojislava Kerekeša koji je umro u vrbaskoj bolnici 22. juna, naložio je Osnovni sud u Somboru.

Ekshumacije Hulala i Kerekeša biće obavljene danas i sutra, a naknadna obdukcija biće urađena na Institutu za sudsku medicinu u Novom Sadu. Ovim će delimično biti ispravljeni brojni propusti nadležnih koji su pratili nagađanja o uzroku smrti dvojice sezonaca, kao i hospitalizacije još dvojice radnika sa voćnjaka u Opštu bolnicu u Vrbasu.

Stanje Kerekeša, koji je 22. juna sa voćnjaka prevežen u vrbasku bolnicu, kod dežurnih lekara Hitne pomoći pobudili su sumnju da je otrovan. Ali, on je sahranjen bez obdukcije i posthumnog uzimanja krvi za toksikološku analizu.

U narednih pet dana nakon njegove smrti još dvojica berača su završila na bolničkom lečenju u Vrbasu.

Jelene Jurišić, portparol Kliničkog centra Novi Sad, navodi da su rezultati toksikološke analize eliminisali mogućnost trovanja kod grupovođe u voćnjaku. Međutim, pitanje gde su završili uzorci krvi Milivoja Sivačkog iz Bačke Topole čiji su simptomi ukazivali na trovanje.

(Telegraf.rs / B92)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA