Princeza optužena za trgovinu ljudima!

Mešael Alajban (42) u maju je dovela Kenijku u SAD, pri čemu joj je dodelila mesečnu platu od 220 dolara, ali joj je oduzela pasoš i držala je zatvorenu u svom stambenom kompleksu u gradu Irvajnu u SAD

  • 1

Američko tužilaštvo je saopštilo da je podiglo optužnicu protiv jedne princeze iz Saudijske Arabije za trgovanje ljudima, optuživši je da je u SAD dovela jednu Kenijku i protiv njene volje je držala kao sluškinju.

U saopštenju Tužilaštva okruga Orindž na jugu Kalifornije se navodi da je optužena princeza Mešael Alajban (42) u maju dovela Kenijku u SAD, pri čemu joj je dodelila mesečnu platu od 220 dolara, ali joj je oduzela pasoš i držala je zatvorenom u svom stambenom kompleksu u gradu Irvinu, preneo je Rojters.

Kenijka, čije ime nije navedeno, morala je da pere sudove, kuva, čisti, pere i pegla veš, i to bez ijednog slobodnog dana u nedelji, navelo je Tužilaštvo. Njoj je jedino bilo dozvoljeno da izađe napolje u prilikama kad bi članovima princezine porodice trebalo nositi torbe i kese.

Vlasti navode i da su u kući saudijske princeze zatekli i četiri žene iz Filipina, čiji su pasoši, takođe, bili oduzeti od strane njihove poslodavke, a trenutno se sprovodi istraga oko toga da li je još neko bio uključen u tu navodnu trgovinu ljudima.

Alajbanova je uhapšena juče ujutro u svom stanu, dan nakon što je njena kenijska sluškinja pobegla i nasred ulice zaustavila vozača autobusa.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ja

    11. jul 2013 | 15:57

    To je sasvim normalna situaciju u KSA. Niko od posluge nema slobodne dane niti je pasos kod njih. Znaci, ako ih je ona dovela sa sobom is KSA, to je za nju a i njih sasvim "normalna" situacija. Kao, Ameri ne znaju sta se desava u zemljama njihovis saveznika (KSA< Kuvajt). Ha, ha, ha

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA