VALJEVO: Nema lekova u državnim apotekama

Lekova nije bilo zbog postupka javne nabavke, a normalizacija se očekuje do ponedeljka, 15. jula

  • 0

Lekova u državnim apotekama u Valjevu već nekoliko dana nema, a normalizacija se očekuje do ponedeljka.

Direktorka Apotekarske ustanove Valjevo Ljiljana Milinković potvrdila je da u apotekama nema pojedinih lekova, ali nije mogla da precizira koji lekovi nedostaju. Ona je napomenula da je završen postupak javne nabavke i da će lekovi početi već u petak da se dostavljalju državnim apotekama, tako da se potpuna normalizacija očekuje do 15. jula.

- Postupak javnih nabavki lekova je upravo završen i sutra će početi redovno snebdavanje apoteka lekovima. Pošto smo bili u postupku javne nabavke, nismo mogli ranije da nabavimo lekove koji nedostaju, tako da je ovih dana bilo je nestašice određenih lekova, ali smo pacijente zamolili da budu strpljivi nekoliko dana. Od ponedeljka svih lekova će biti, tako da neće biti nestašice - kaže Milinković.

Biljana Ilić, šefica apoteke "Zdravlje", koja radi pri valjevskom Domu zdravlja, kaže da u državnim apotekama nema većine lekova, zbog postupka javne nabavke, koji je upravo završen.

- U državnim apotekama trenutno nema većine lekova i onih koji su deficitarni i oni koji nisu - kaže Ilićeva, ne precizirajući o kojim lekovima se radi.

U okviru Apotekarske ustanove "Valjevo" radi pet državnih apoteka. Zbog nestašice većine lekova, građani su proteklih dana bili prinuđeni da lekove kupuju u privatnim apotekama.

(S. S.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA