Delez napušta Crnu Goru

Dogovor oko prodaje postignut sa crnogorskom kompanijom Ekspo komerc. Očekuje se da se transakcija završi u četvrtom kvartalu 2013.godine i zavisi od dobijanja potrebnih dozvola kao i postizanja posebnih uslova oko transakcije i podešavanja obrtnog kapitala

  • 0

Belgijski trgovinski lanac Delez grupa objavio je da prodaji svih 25 prodavnica "Maksi", "Mini maksi" i "Tempo" u Crnoj Gori.

Delez je dogovor oko prodaje postigao sa crnogorskom kompanijom Ekspo komerc (Expo Commerce).

Kako se navodi, u 2012. godini ove prodavnice ostvarile su ukupno oko 50 miliona evra prihoda.

Delez i Ekspo će raditi na osnovu dogovora o franšizingu i zadržaće "Maksi, "Mini Maksi" i "Tempo" kao imena radnji.

- Očekuje se da se transkacija završi u četvrtom kvartalu 2013.godine i zavisi od dobijanja potrebnih dozvola kao i postizanja posebnih uslova oko transakcije i podešavanja obrtnog kapitala - dodaje se u saopštenju.

Kompanija Ekspo je osnovana 1991. godine sa sedištem u Kotoru u Crnoj Gori, a od 1998. godine posluje pod imenom Ekspo komerc. Osnovne delatnosti kompanije su trgovina na veliko i malo mešovitom i prehrambenom robom i usluge.

Delez posluje i u Srbiji, gde ima oko 360 prodajnih objekata. Delez grupa čije je sedište u Belgiji prisutna je u devet zemalja na tri kontinenta.

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA