KELEBIJA I PREŠEVO: Carinici zaplenili 17 kilograma narkotika (FOTO)

Na graničnom prelazu Preševo sprečen je pokušaj krijumčarenja nešto više od 10 kilograma heroina u Srbiju, dok je na Kelebiji zaplenjeno 895 grama tableta ekstazi i više od šest kilograma praškaste materije za koju se sumnja da je u pitanju narkotik

  • 3

Srpski carinici su u protekla dva dana na graničnim prelazima Kelebija i Preševo sprečili krijumčarenje velike količine narkotika. Zaplenjeno je ukupno 10 kilograma heroina, 6 kilograma marihuane i gotovo kilogram tableta ekstazi.

Na graničnom prelazu Preševo danas je sprečen pokušaj krijumčarenja nešto više od 10 kilograma heroina u Republiku Srbiju.

Droga je otkrivena pomoću mobilnog skener uređaja na čijem snimku je uočeno da se u podu vozila ispod prednjih sedišta nalazi nekoliko paketa druge. Nakon skidanja prednjih sedišta, ispod tapacirunga su pronađena dva specijalno konstruisana prostora – bunkera u kojima se nalazilo 10.267 grama heroina spakovanog u 20 paketa oblepljenih indigo papirom.

Dan ranije, na graničnom prelazu Kelebija carinici su sprečili pokušaj našeg državljanina da prokrijumčari 895 grama tableta ekstazi i 6,244 kilograma praškaste materije za koju se sumnja da je u pitanju narkotik.

Carinici su detaljno pregladali vozilo nakon što što je snimak mobilnog skenera prikazao senku u prostoru komandne table koja je nakon toga demontirana.

Tom prilikom je u prostoru predviđenom za erbeg suvozača pronađeno je 895 grama sintetičke droge spakovane u četiri paketa. U jednom paketu umotanom u šareni najlon nalazile su se tablete zelene boje, dok su preostala tri paketa u kojima su se nalazile crvene tablete bila spakovana u hiruršku rukavicu.

(G.P.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA