Stefanu Kariću elektronska narukvica!

Odlukom Apelacionog suda sin odbeglog biznismena Sretena Karića kaznu od devet meseci zatvora, zbog izazivanja teške saobraćajne nesreće, služiće u kućnom pritvoru

  • 6

Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je odlučio da Stefan Karić (28) kaznu od devet meseci zatvora služi u kućnom zatvoru uz elektronski nadzor. On je osuđen zbog izazivanja teške saobraćajne nesreće, rekla je portparol suda Mirjana Piljić.

Karić je prvobitno osuđen na godinu dana zatvora, ali mu je primenom Zakona o amnestiji kazna umanjena za četvrtinu.

Apelacioni sud je dva puta odbio isti zahtev Karića. Međutim, posle zahteva za zaštitu zakonitosti, po nalogu Vrhovnog kasacionog suda u trećem razmatranju je doneo odluku da sin odbeglog biznismena Sretena Karića, može svoju kaznu da izdrži u kući uz elektronsku narukvicu preko koje će se pratiti njegov kretanje.

Sin odbeglog biznismena Sretena Karića, optuženog za malverzacije sa kompanijom "Mobtel", osuđen je zbog teškog dela protiv bezbednosti saobraćaja učinjenog iz nehata, jer je 29. aprila 2005. godine, kada je imao 20 godina, vozio auto BMW brzinom od 148 kilometara na sat, u alkoholisanom stanju, udarivši u banderu na Dedinju.

Tom prilikom, njegova saputnica Stanislava Pavlović (35) ostala je invalid usled teških telesnih povreda. Vlasnik automobila je njegov rođak Bojan Karić.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA