Deca lečena od raka na oporavku na Zlatiboru (FOTO)

Četrdesetoro mališana lečenih od raka otputovalo je bez roditeljske pratnje na ovu planinu gde će do 21. jula učestvovati na prvom letnjem kampu "Mi možemo sve"

  • 3

Deca iz cele Srbije lečena od raka otputovala su danas, bez roditeljske pratnje, na Zlatiboru gde će učestvovati na letnjem kampu "Mi možemo sve".

Prvi samostalni letnji kamp za decu lečenu od raka, koji će trajati do 21. jula u seosko turističkom domaćinstvu "Kod Komša", organizovalo je Udruženje Čika Boca, pod pokroviteljstvom Biljane i Janka Tipsarevića, Ministarstva zdravlja i Ministarstva za omladinu i sport.

Kako je navedeno, o 40 dece, od sedam do 18 godina, neprekidno će se brinuti 17 volontera različitih profila, glumci, slikari, sportisti, ali i pedijatar, medicinska onkološka sestra, psihijatar, psiholog, gosti kuvari...

Posle lečenja deci i mladima je neophodna odgovarajuća rehabilitacija, a kako su naveli organizatori, kroz aktivnosti osmišljene specijalno za njih i uz pomoć donatora efektno će se smanjiti strah i anksioznost sa kojom se bore deca sa malignmitetom.

Kamp je osmišljen po uzoru na čuvene kampove koje je pokrenuo Pol Njumen za decu sa retkim bolestima i invaliditetom, a njegova parola je da "rak nije ograničenje koje sprečava decu da budu deca".

Kako je najavljeno, za vreme kampa će biti snimljen dokumentarni film, a biće održana specijalna emisija Radio Mladica.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gebedaya

    13. jul 2013 | 18:38

    Neka im je bog u pomoci. Nadam se da će svi do jednog ozdraviti...

  • Saska

    13. jul 2013 | 13:04

    Nek im je Bog u pomoc I sa njima....zivi bili...

  • Lud Zbujen

    13. jul 2013 | 10:42

    Bravo jedini lek je soda bikarbona cist kiseonik proroda i ulje od kanabisa

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA