Pronađena nestala Australijanka kod Omiša

Karla Veronika Huls pronađena je danas živa, ali dehidrirana nedaleko od tvrđave Fortica, ozvaničila je splitska policija

  • 1

Australijanka Karla Veronika Huls, koja je u petak ujutro nestala na području Omiša, pronađena je danas živa, ali dehidrirana nedaleko od tvrđave Fortica, ozvaničila je splitska policija.

U potragu za 21. godišnjom državljankom Australije, pored pripadnika Hrvatske gorske službe spasavanja (HGŠ) i policije, uključio se i helikopter Hrvatskog ratnog vazduhoplovstva čija je posada primetila nestalu devojku na brdu iznad Omiša.

Uočena je na veoma nepristupačnom terenu izvan puteva, na rubu litica, prenosi Hina detalje iz policijskog saopštenja.

Do unesrećene su se spustili lekarka HGŠ-a i jedan letač-spasilac, pa je nakon zbrinjavanja podignuta u helikopter i transportovana do Omiša, gde je predata Hitnoj medicinskoj pomoći.

S obzirom da je devojka dehidrirala, hospitalizovana je u splitskoj bolnici.

Podsetimo, pripadnici Hrvatske gorske službe spasavanja (HGŠ) i policije objavili su juče potragu za 22.godišnjom državljankom Australije, Karlom Veronikom Huls, nestalom na brdskom području iznad Omiša.

Vinko Prizmić iz HGŠ-a saopštio je da je Australijanka poslednji put viđena juče na putu prema Fortici na padinama Omiške Dinare, gde se odvojila od grupe i od tada joj se gubi trag.

Potraga za njom traje od juče u 14.30 sati, prenosi agencija Hina.

Policija je objavila sve podatke koje poseduje o nestaloj devojci i pozvala građane da se, ako imaju neku informaciju, jave najbližoj policijskoj stanici ili na broj 192.

Prizmić je, takođe, istakao i da je broj intervencija HGŠ-a iz dana u dan sve veći, odnosno da je samo u protekloj sedmici ta služba imala oko 30 intervencija.

Kao posebno veliki problem naveo je potrage za nestalim osobama na širokom nepreglednom prostoru, koje angažuju najveći broj ljudi, pasa tragača...uz veoma neizvestan ishod.

- I jutros je u potrazi za nestalom Australijankom angažovan veći broj spasilaca, no nalazi li se ona još na području na kojem je poslednji put viđena nije izvesno - naglasio je Prizmić.

(Telegraf.rs / Tanjug))

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA