JEZIV SUDAR U MOSKVI: Kamion udario u autobus pun dece, 18 mrtvih! (FOTO) (VIDEO) (Uznemirujavajući sadržaj)

Najmanje 18 osoba je poginulo, a 40 je povređeno kada se kamion sudario sa autobusom koji je prevozio decu, saopštilo je rusko Ministarstvo za vanredne situacije. Povređene prebacuju helikopterom do lokalnih bolnica

  • 1

U Moskvi je najmanje 18 osoba poginulo, a 40 je povređeno kada se kamion sudario s autobusom koji je prevozio decu, saopštilo je rusko Ministarstvo za vanredne situacije.

- Povređeni će biti prebačeni helikopterom do lokalnih bolnica - rekla je agenciji Itar-Tas portparolka Ministarstva Irina Rosijus.

Helikopteri s lekarskim ekipama upućeni su na mesto nesreće, u blizini sela Oznobišino, u distriktu Nova Moskva, kako navodi "Raša tudej" (Russia today).

Ruski ministar zdravlja je saopštio da je među povređenima njih 14 u veoma teškom stanju, uključujući i dva deteta starosti do 10 godina, piše Raša tudej.

Portparolka Ministarstva za vanredne situacije Irina Rosijus napomenula je da su tri osobe podlegle povredama u bolnici u Podolsku.

Četvoro povređenih je u bolnicu prebačeno helikopterima, a neki su prevezeni ambulantnim vozilima. Trideset ambulantnih vozila upućeno je na tu lokaciju, nakon što se putnički autobus sudario sa kamionom kompanije "Kamaz" koji je prevozio pesak za asfaltiranje.

Kamion koji se kretao velikom brzinom praktično je, pri udaru, odsekao zadnji kraj autobusa. Pojedini putnici autobusa izleteli su kroz staklo.

Na mesto nesreće, u blizini sela Oznobišino, u distriktu Nova Moskva, koji je nedavno uključen u područje prestonice, upućeni su i helikopteri sa lekarskim ekipama, navodi "Raša tudej" (Russia today).

- Vatrogasci i timovi za spašavanje još su na terenu -  saopštila je portparolka.

Kako javljaju Ria novosti, u trenutku nesreće u autobusu je bilo više od 40 putnika.

Prema preliminarnim rezultatima istrage, za nesreću je najverovatnije kriv vozač kamiona pošto nije propustio autobus na raskrsnici, nakon čega je kamion snažno udario u bok autobusa i prepolovio ga, navodi "Raša tudej".

Vozač kamiona je preživeo nesreću i identifikovan je kao 46-godišnji državljanin Jermenije, koji je samo tokom ove godine šest puta novčano kažnjen zbog saobraćajnih prekršaja, saopštila je moskovska policija, a ruski mediji javljaju da se on sada nalazi u bolnici, gde ga ispituje policija.

Autobus kompanije "Podolsk Transavto", u koji je kamion udario, bio je tehnički potpuno ispravan i opremljen sistemom GLONAŠ, rekao je danas zamenik gradonačelnika Moskve Pjotr Birjukov, kako prenosi Itar-Tas.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA