U stampedu povređene 23 osobe! (UZNEMIRUJUĆI VIDEO)

Zvaničnici Pamplone saopštili su da se jedan 19-godišnji Španac nalazi u bolnici i da je "u veoma teškom stanju". Jedan Amerikanac (35) i jedan Španac (18) probodeni su, tokom današnje trke, prvi u butinu, a drugi u mišicu, preneo je Rojters

  • 2

Najmanje 23 osobe su povređene u stampedu tokom trke s bikovima na San Fermin festivalu u Španiji, pošto su ih životinje pojurile i prignječile na uskom ulazu u arenu u Pamploni!

Lokalni zvaničnici saopštili su da se jedan 19-godišnji Španac nalazi u bolnici i da je "u veoma teškom stanju".

Jedan Amerikanac (35) i jedan Španac (18) probodeni su, tokom današnje trke, prvi u butinu, a drugi u mišicu, preneo je Rojters.

Današnja nesreća se dogodila, pošto su trkači, u pokušaju da u većem broju prođu kroz vrata na ulazu u arenu, koja obično ostaju otvorena, u uzanom prolazu i oni bikovi bili zaglavljeni gotovo dva minuta.

Na televizijskim snimcima vidi se veliki broj trkača kako prave gužvu na ulazu u arenu, zbog čega životinje nisu mogle da prođu, a panični trkači počeli su da gaze one ispred njih.

Dva bika, od šest koji su trčali, uletela su u gomilu i trkači su se našli pod njihovim papcima, preneo je AFP.

U petak, tri čoveka su proburažena na trci, uključujući i američkog turistu čija je slezina zbog toga uklonjena.

Tokom nedelju dana trajanja festivala, svakođevno se organizuju trke sa bikovima u osam sati ujutru po lokalnom vremenu koje traju dva do pet minuta i koje okupe hiljade zavisnika od adrenalina.

Probadanja se dešavaju s vremena na vreme, ali je stampedo retka pojava za ovaj festival koji privlači veliki broj posetilaca još od kada je Ernest Hemingvej napisao "Sunce se ponovo rađa".

U poslednjih 100 godina, 14 ljudi je poginulo tokom koride u Španiji.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA