OPOZICIJA U CRNOJ GORI: Očistite našu himnu od fašizma! (VIDEO)

Predsednik Socijalističke narodne partije (SNP) Srđan Milić založio se za skraćenje crnogorske himne i uklanjanje dve poslednje strofe čiji je autor ratni zločinac i saradnik ustaškog režima Sekula Drljević

  • 3

Predsednik Socijalističke narodne partije (SNP) Srđan Milić ponovo se založio za skraćenje crnogorske himne, odnosno uklanjanje dve poslednje strofe čiji je autor ratni zločinac i saradnik ustaškog režima Sekula Drljević.

- Avet fašizma i danas visi nad Evropom, ali i Crnom Gorom -  kazao je Milić, dodajući da je zadatak SNP-a da i "poslednje tragove fašizma izbriše iz državnih simbola, odnosno crnogorske himne".

On je, kako prenose podgorički mediji, istakao da nije dobro da u himni Crne Gore i dalje budu stihovi čiji je tvorac Drljević, koji je bio pristalica fašizma.

- Nikada ne smemo zaboraviti da je borba protiv fašizma značila ne samo rat do vojne pobede, već i borbu za bolje društvo, odnosno puno i trajno iskorenjivanje fazišma - kazao je Milić.

Crnogorski predsednik Filip Vujanović takođe se ranije založio za skraćivanje državne himne, a isti stav deli i najača opoziciona stranka – Demokratski front.

Vujanović je kazao da, kao predsednik države koja se ponosi antifašističkom tradicijom, ne može da ima razumevanja za stihove "čiji je autor čovek koji joj ne pripada".

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Krsto zrnov

    14. jul 2013 | 21:53

    Snp deklarativno protiv fasizma a ljube pavla djurisica kojega je hitler licno odlikovao. Sprdnja

  • Traktor

    14. jul 2013 | 16:07

    Crnogorska himna je bila i ostala Onamo 'namo.

  • anti antifa

    14. jul 2013 | 17:08

    Sekula i danas ima sledbenike.Najvuiše ih je NovomSadu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA