Državni revizor podneo još 124 prijave

Zbog kršenja zakona prijave protiv odgovornih u ministarstvima, lokalnim samoupravama, javnim preduzećima, Nacionalnoj službi za zapošljavanje i Fondu za razvoj

  • 0

Državna revizorska institucija (DRI) podnela je nadležnim sudovima još 124 prijave zbog kršenja zakona, na osnovu revizija izveštaja za 2010.

Državni revizor podneo je 101 zahtev za pokretanje prekršajnih postupaka protiv 143 osobe i 23 prijave za privredni prestup protiv 38 osoba, objavio je DRI.

DRI je te prijave podneo 10. i 13. februara zbog kršenja zakona protiv odgovornih u ministarstvima, lokalnim samoupravama, javnim preduzećima, Nacionalnoj službi za zapošljavanje i Fondu za razvoj, ali se u objavljenom saopštenju ne navode imena odgovornih protiv kojih su te prijave podnete.

U obrazloženju je navedeno da je reč o "ministrima, državnim sekretarima, pomoćnicima ministara, sekretarima ministarstava, direktorma i pomoćnicima direktora uprava i načelnika službi".

DRI je u Nacionalnoj službi za zapošljavanje podneo zahtev za pokretanje prekršajnog postupka protiv pređašnjeg i sadašnjeg direktora i zamenika direktora, dok je u Fondu za razvoj podneta prijava za privredni prestup i zahtev za pokretanje prekršajnog postupka protiv pređašnjeg i sadašnjeg direktora.

Na spisku među odgovornim osobama u lokalnim samoupravama, protiv kojih su podneti zahtevi za prekršajne postupke, nalaze se gradonačelnici, predsednici opština, načelnici uprava, sekretari sekretarijata i direktori predškolskih ustanova, dok su u javnim preduzećima prijave podnete protiv direktora, zamenika direktora, rukovodioca finansijskih službi i komisija.

(Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA