RODITELJI ZA PRIMER: Sami uređuju zapušteni vrtić u Pirotu! (FOTO)

Zapušten vrtić "Prvomajski cvet", u koji im ide jedno dete, a od septembra će krenuti drugo, Momčilo Pešić i njegova supruga Irena odlučili su da tokom leta učine lepšim

  • 4

Momčilo Pešić i njegova supruga Irena Panajotović Pešić, roditelji četvoro dece, celo leto odlučili da provedu sređujući unutrašnjost i spoljašnjost vrtića "Prvomajski cvet" u koji im već ide jedno dete, a od septembra će krenuti još jedno.

Sam vrtić se nalazi u lošem stanju jer je bio u sastavu Industrije odeće "Prvi maj" u Pirotu. Zbog krize u poslovanju ova firma decenijama nije brinula o vrtiću, pa je on dosta zapušten, ali su Pešići rešili to da promene.

- Radimo na oslikavanju staklenih površina u vrtiću kako bi stvorili lepu atmosferu za svu dečicu. Preuredili smo klupe u dvorištu koje su bile polomljene, ofarbali ih. Takođe, gletovali smo i okrečili zidove u holu vrtića, sređujemo hodnik i ulaz u vrtić koji će se, takođe, ogletovati i ofarbati, a oslikaćemo i grb vrtića, s obzirom da se i ja i supruga bavimo umetničkim radom - kaže Momčilo.

Prema njegovim rečima, direktor vrtića Miloš Todosijević im je ponudio novčanu naknadu za ovaj obiman posao, ali su oni tu naknadu u početku odbijali.

Ipak, napravljen je kompromis, pa će dobiti skromnu naknadu za taj posao s obzirom da porodica Pešić živi od socijalne pomoći, jer Momčilo i Irena nemaju posao.

Nakon što su Pešići na svom Fejsbuk profilu postavili fotografije na kojim se vidi kako sređuju vrtić, kako sami kažu, javio se veliki broj njihovih prijatelja i ponudio pomoć.

Jedan od njih, Ivica Đorđević, kaže da je oduševljen gestom porodice Pešić, i sam ponudio da pomogne.

- Dolazim često i zadužen sam za stolariju i obradu drveta jer mi je to specijalnost. Oduševio sam se kada sam video šta rade ovi ljudi i želeo sam da im pomognem, a na ispomoć dolazi i moj brat Igor i njegova devojka Nadica koji, takođe, pomažu koliko mogu - kaže Đorđević.

Ovaj posao porodica Pešić radiće sve dok mališani ne krenu u vrtić.

(G. P.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Teme

Komentari

  • ona

    15. jul 2013 | 12:43

    Bolje da je naslov ....SRAMOTA ZA DRZAVU, RODITELJI ZA PRIMER!!!

  • Marija Ovuka

    15. jul 2013 | 13:41

    Svaka cast tim mladim ljudima :-)

  • Eki

    15. jul 2013 | 15:47

    Svaka cast ovim humanim ljudima a za gospodu sto sede u fotelje i kradu samo za sebe i svoje ukucane sram ih bilo poz sa kosova

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA