ĆUPRIJA: Izgoreo kombajn i šest hektara pšenice

Vatrogasci iz Jagodine i Ćuprije savladali su požar, u kom nije bilo povređenih, tek posle sat i po

  • 0

Šest hektara pod pšenicom i deset hektara strnjike potpuno je izgorelo u požaru koji je za vreme žetve izbio u ataru sela Senje kod Ćuprije.

Policija je saopštila da se tom prilikom zapalio i kombajn kome su izgoreli kabina i motorni prostor, ali da na sreću nije bilo povređenih.

Njiva je planula juče nekoliko minuta pre podneva, a vatrogasci su uspeli da je ugase tek posle sat i po.

- Požar je dojavljen u 11.53 časova. Od 80 hektara, koliko je ukupno bilo pod žitom, izgorelo je šest hektara i 10 hektara strnjike. Vatra je ugašena u 13.30 sati. Kombajn, od kog je požar i potekao, nije izgoreo u potpunosti već samo prednji deo sa kabinom - kaže Gordana Cvetić, portparol Policijske uprave u Jagodini.

Na teritoriji šest opština Pomoravskog okruga proteklog vikenda evidentirano je čak 10 požara, od kojih 8 na otvorenom, pa je očigledno da brojna upozorenja poljoprivrednicima nisu urodila plodom. Strnjišta se i dalje pale uprkos apelima da se to ne čini.

Ovog vikenda gorela su i dva ekonomska objekta u seoskim područjima, pa su pomoravske vatrogasne jedinice imale mnogo posla.

Iz policijske uprave apeluju da se proverava ispravnost poljoprivrednih mašina, jer je upravo neispravan kombajn bio razlog jučerašnjeg požara sa velikom materijalnom štetom.

(Z. R. P.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA