Samo jedan pokušaj izvlačenja Kosta Konkordije

U planu je da se akcija izvlačenja olupine potonulog kruzera sprovede sredinom septembra

  • 0

U Italiji su započete pripreme za izvlačenju olupine potonulog kruzera "Kosta Konkordija", a u planu je da se ta akcija sprovede sredinom septembra, pri čemu će to verovatno biti jedina šansa da se brod izvuče na kopno.

Luksuzni kruzer je potonuo 13. januara prošle godine nedaleko od ostrva Ðiljo, nakon što je udario u greben približivši se previše kopnu, navodno na inicijativu kapetana koji je želeo da impresionira ljude tim manevrom, što je na kraju rezultovalo smrću 32 osobe, prenela je agencija AP.

Inženjer američke kompanije "Tajtan selvidž" zadužene za izvlačenje "Kosta Konkordije", Nik Sloun, izjavio je da će stručnjaci imati samo jednu šansu da taj brod usprave i odšlepuju prema kopnu, gde će biti uništen.

 

- Ako taj pokušaj propadne, nećemo moći opet da ga vratimo u more i pokušamo ponovo - upozorio je Sloun.

Kapetan "Kosta Konkordije" Frančesko Sketino, optužen je za ubistvo iz nehata, izazivanje brodoloma, kao i napuštanje broda pre nego što su sa njega evakuisani svi putnici. Suđenje je trebalo da počne 9. jula, ali je zbog štrajka advokata odloženo za sredu, 17. jula.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA