NBA zvezde ogorčene zbog presude Cimermanu!

Poznatim ličnostima iz šou-biznisa pridružili su se i američki sportisti koji su putem Tvitera poručili da su ogorčeni oslobađajućom presudom za Cimermana

  • 0

Od kada je sud oslobodio krivice Džordža Cimermana, pripadnika gradske civilne straže, za ubistvo 17-godišnjeg nenaoružanog tamnoputog tinejdžera Trejvona Martina u gradiću Sanford u Floridi, ne prestaju osude sa svih strana.

Poznatim ličnostima iz šou-biznisa pridružili su se i američki sportisti koji su putem Tvitera poručili da su ogorčeni oslobađajućom presudom za Cimermana.

Košarkaš Golden Stejt Voriorsa Stiven Kari šokiran je oslobađajućom presudom Cimermanu.

Pratio sam suđenje, mislio sam da će sigurno biti osuđen za ubistvo. Mislim o svima koji su učestvovali u suđenju posebno o Martinovoj porodici - napisao je Kari na svom profilu.

Ni zvezda Majami Hita Dvejn Vejd nije krio ogorčenost.

- Vau!!! Šokiran sam!!! Tužan sam i kao otac!!! Molim nekog da mi objasni ovu presudu!!! Ne brinite, sačekaću - bio je revoltiran košarkaš Majamija.

Centar Čikago Bulsa Nazr Mohamed smatra da će ova presuda samo dovesti do sličnih incidenata u budućnosti.

Oglasio se i legendarni Šekil O'Nil koji je u neverici zbog oslobađajuće presude.

Jedan od retkih sportista koji je stao u zaštitu Cimermana je bejzbol igrač Brajan Petersen, koji je na Tviteru napisao:

Bivša košarkaška zvezda Univerziteta Severna Karolina Šin Mej poručio je da se nada da presuda neće izazvati nasilje.

-Nadam se da ljudi dovoljno poštuju sistem da ne izazovu nasilje - poručio je Mej na Tviteru.

Sličnog je mišljenja i lajnbeker Nju Orleansa Džonatan Vilma, koji je na Tviteru poručio: „Razumem ako ste besni zbog presude. Ne razumem ako idete da divljate i pljačkate pet minuta od kuće. Budite konstruktivni, ne destruktivni".

Igrač NFL ekipe Bafalo Bils Stivi Džonson uporedio je presudu Cimermanu sa zatvorskom kaznom igraču Majku Viku koji je zbog organizovanja ilegalnih borbi pasa otišao na višegodišnju robiju.

- Živimo u svetu u kojem zbog organizovanja borbi pasa možeš izgubiti sve (Majk Vik), ali kada ubiješ crnca, onda nisi kriv - napisao je Stivi.

(Telegraf.rs / RTS)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA