POŽAREVAC: Posle tri godine javna rasveta gasi svetiljke preko dana

Posle pisanja Telegrafa, osim svetiljki u desetak ulica u užem i širem centru grada, najzad je počeo da se isključuje i reflektor pored Osnovnog suda koji je svetleo danju i noću

  • 3

Nakon nedavnog pisanja Telegrafa o javnoj rasveti koja je na brojnim lokacijama u Požarevcu uključena 24 sata, reagovala je Direkcija za izgradnju i danju počela da isključuje svetiljke.

Osim svetiljki u desetak ulica u užem i širem centru grada, najzad je preko dana počeo da se isključuje i reflektor pored Osnovnog suda, koji je neprestano, danju i noću, svetleo poslednje tri godine. Poznati požarevački advokat Jovan Stanojević, koji pored ovog reflektora prolazi svakodnevno, rekao je da se zbog ovog rasipanja struje u više navrata obraćao Osnovnom sudu, ali bez uspeha.

Ipak, pisanje Telegrafa urodilo je plodom, jer se reflektor, najzad, isključuje preko dana. O održavanju javne rasvete u gradu nekad je brinula "Elektromorava", ali je već nekoliko godina ta obaveza u nadležnosti Direkcije za izgradnju. Za troškove električne energije za javnu rasvetu, ove godine iz gradskog budžeta Požarevca planirana je suma od čak 32 miliona dinara.

Možda će ovi troškovi biti umanjeni, jer je Direkcija za izgradnju sada počela sa isključenjima uličnih svetiljki preko dana.

(D. K.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • milomir

    16. jul 2013 | 16:13

    Pa zar posle tri godine to da urade i da narod sada danju seta u mraku? Ovo je cudno.

  • стрептомицин

    16. jul 2013 | 15:54

    Било где у свету незамисливо, само може да се види у циркуском протекторату банана државе. Неодговорност и бахатост на делу...

  • dule

    16. jul 2013 | 15:47

    Tja tamo gde treba svetla nocu nema ih a ispred suda gore i danju to je Srbija zemlja cuda sve naopacke.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA