Bankrotirao nekadašnji vlasnik TV Avala

Nekadašnji suvlasnik televizije "Avala" Johanes Verner Kraus je bankrotirao. Kraus, koji je imao advokatsku kancelariju u centru Beča, ima imovinu u vrednosti 1.437.548,11 evra, dok njegovi dugovi znatno prelaze taj iznos

  • 0

Austrijski suvlasnik srpske televizije "Avala" Johanes Verner Kraus je bankrotirao. Bečki privredni sud otvorio je stečajni postupak protiv njega.

Vlasnička struktura nekdašnjeg nacionalnog emitera izgledala je ovako: Greenberg Invest - 48,41 %, Danko Đunić - 45,65 %, Željko Mitrović - 4,95 % i Ekonomski institut - 0,99 odsto udela u vlasništvu.

Prema sudskoj izjavi za "Balkan Insajt", Kraus je bankrotirao nakon što se uključio u nezakonite transakcije "valuta sa inostranim partnerima".

- Dužnik (Kraus) je zloupotrebio i nezakonito izgubio novac klijenata - navodi se u saopštenju.

Kraus, koji je imao advokatsku kancelariju u centru Beča, ima imovinu u vrednosti 1.437.548,11 evra, dok njegove obaveza i dugovi prelaze taj iznos. (obaveze: - 2.757.621,63, zaduženost - 1.320.073,52). Austrijska policija je u izjavi za BIRN saopštila da je advokat saslušan, ali da nije izneo više detalja.

Prema srpskom poslovnom registru, on je vlasnik 48,41 odsto sada nepostojeće televizije "Avala" koja je izgubila dozvolu 26. oktobra 2012.

Iz Republičke radiodifuzne agencije, RRA, rečeno je da emiter nije isplatio naknadu Agenciji i nije uspeo da proizvede programsku šemu, kao što su nacionalni emiteri obavezni da urade.

"Avala" je dobila nacionalnu frekvenciju u 2006. U narednim godinama televizija je bila suočena sa finansijskim problemima. Zaposleni nisu primali plate mesecima pre nego što je televizija zatvorena. U trenutku zatvaranja televizija je dugovala 25,7 miliona evra.

Prošle nedelje, RRA je primila prijave od dve TV stanice koje žele da dobiju "Avalinu" nacionalnu frekvencu.

(Telegraf.rs / Izvor: balkaninsight.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA