Miloš Delibašić uhapšen zbog ubistva Miloša Vidakovića

Direktor policije Milorad Veljović kaže da bi ovo hapšenje osumnjičenih moglo da dovede do razrešenja još tri ubistva počinjena u Srbiji i Crnoj Gori

  • 0

Beograđanin Miloš Delibašić  i još nekoliko ljudi lišeni su skobode u okviru akcije hapšenja pripadnika organizovane kriminalne grupe koja se tereti za ubistvo Miloša Vidakovića iz Pančeva, koji je 2. jula ubijen u Budvi.

Kako pišu crnogorske "Vijesti", u zajedničkoj akciji policija Srbije i Crne Gore, u Budvi su uhapšene dve osobe. Jedna od njih je Miloš Delibašić, član grupe Branislava Bojanića iz Beograda, koji je u Srbiji poznata po razbojničkim akcijama.

Direktor srpske policije Milorad Veljović potvrdio je oko 18.30 časova da je u Budvi uhapšen Delibašić, a da su u Srbiji privedene još četiri osobe zbog sumnje da imaju veze sa organizacijom, planiranjem i egzekucijom Miloša Vidakovića.

- Tačno je da je u Budvi uhapšen Delibašić i još jedna osoba. U toku su saslušanja, a u cilju istrage ne mogu saopštiti više detalja o tome. Dok razgovaram sa vama u toku su sastanci vrha Uprave policije Crne Gore sa predstavnicima crnogorskog tužilaštva sa našim operativcima i tužiocima, a sada radimo na tome da se nađu dokazi za još neka ubistva koja su se dogodila u dve zemlje - rekao je Veljović "Vijestima".

On je dodao da se među uhapšenim osobama nalazi naručilac, ali i ubica Vidakovića.

- Naravno, ovaj slučaj nije sam za sebe, sve ima šire okvire. Bilo bi nekorektno da u ovom trenutku iznosim više detalja o kojim ubistvima je reč, ali radimo na tome da se rasvijetle još neki zločini - rekao je Veljović.

Uprava policije Crne Gore saopštila je da je u akciji policija Crne Gore i Srbije više osoba uhapšeno radi prikupljanja dokaza u vezi sa rasvjetljavanjem ubistva Vidakovića.

- Zajednička akcija se sprovodi na osnovu dosadašnje saradnje i rada zajedničkih istražnih timova Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslava Crne Gore i Direkcije policije MUP-a Republike Srbije u borbi protiv organizovanog kriminala. Akcija je započeta nakon sastanka direktora policija dve države, Slavka Stojanovića i Milorada Veljovića, i predstavnika Tužilaštva Crne Gore i Srbije, koji je danas održan u Beogradu - navodi se u saopštenju.

Na Vidakovića je u noći između prvog i drugog jula nepoznati napadač pucao pred oko 500 ljudi, a ceo događaj zabeležila je sigurnosna kamera sa obližnjeg objekta.

(Telegraf.rs / Izvor: Vijesti.me)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA