HRVATSKA: 20 odsto manje turista nego prošle godine

Da li zbog astronomskih cena ili negostoljubivih domaćina ali početkom jula Hrvatsku granicu je prešlo manje turista za čak petinu

  • 23

Prebrojavanjem  turista na graničnim prelazima i saobraćajnicama ove sezone dalo je razočaravajuće rezultate po Htvatsku. Naime, prema podacima MUP-a, u prva dva julska vikenda u Hrvatsku je putevima ušlo čak 340.000 stranaca manje nego prošle godine - 1.315.000 u odnosu na prošlogodišnjih 1.655.000.

Za utehu je da istovremeno, aerodromi beleže pluseve u odnosu na lani.

Astronomske cene u špicu sezone i negostoljubivi domaćini kojima se u očima vide jedino valutni simboli (uz čast izuzecima) sigurno ne doprinose dobroj turističkoj slici Hrvatske, a prirodne lepote bez dodatnih sadržaja odavno nisu dovoljni za turistički napredak.

(Telegraf.rs / Vijesti.me)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • dada

    17. jul 2013 | 11:39

    Svaki put kada na nasim portalima vidim komentar nekog hrvata ili siptara, ne mogu a da se ne zapitam koji im to djavo ne da mira pa da posecuju nase sajtove, citaju nase vesti i komentarisu. Jel znate kad bi mi palo na pamet da idem da citam hrvatske vesti npr? NIKAD. Vecina ocigledno ne moze da se izbori sa kompleksom nize vrednosti i to ti je.

  • Bojan

    17. jul 2013 | 11:51

    Ajde purgeru oladi, i ovako kod tebe u ZG niko ne dolazi u gosti, samo odlaze. Tu istu filozofiju su imali i Crno Gorci pa vidis dokle ih je dovelo. Da ti ja kazem, dobro je dok Primorci imaju turista iz Srbije i BiH, jer "unatoc" svemu ostavljaju koliko toliko, nisu naporni kao npr. poljaci, Cesi i madjari. A i ne pokupuju svu nekretninu kao nemci i rusi. Tako da sto se tice mene, pravog Dalmatinca pre bi voleo 10 iz srbije i bosne, nego 100 vas purgera.

  • Skawe

    17. jul 2013 | 11:30

    Nikada nisam isao u Hrvatsku i nikada necu ici da je jedino more na svetu!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA