Konj kulirao za šankom u centru Kragujevca (FOTO)

- Danas sam ga malo doveo u centar da vidi grad, ali i da podsetimo roditelje da ne moraju svoju decu leti držati kraj televizora u vrelim soliterima i na asfaltu - kaže Dragan, konjušar Eko-parka "Iline Vode"

  • 3

Dva konja, u male čeze upregnuti poni i ponosni vranac, prošetali su juče centrom Kragujevca, Ulicom Lole Ribara, gde su najpopularnije bašte grada na Lepenici. Vranac je malo vremena proveo za šankom jedne od bašta, a poni je grickao keks u dnu ulice. Obojica su pokazali "zavidne konjske manire" i podsetili Kragujevčane na postojanje Eko-parka Ilina Voda, gde ovi konji i žive.

Mali pastuv zvani Rambo i vranac Miki za pola sata postali su neverovatna atrakcija za prolaznike u centru, nenaviknute da u kafićima vide najplemenitije čovekove prijatelje. Poni je, vezan ispred prodavnice ženskog veša, dobio od dece koja su mu se divila slatkiše. Vranac je konjušaru pravio društvo za šankom, u elitnom kragujevačkom kafiću!

Rambo je brzo izgubio strpljenje jer su deca vrištala od sreće, gledajući ga upregnutog u male čeze. O Rambu brine u Eko-parku Ilina Voda Dragan Stojanović.

- Rambo živi sa još osam ponija i jednim lipicanerom. U Eko-parku svakoga dana, posle 12 sati, u ovim malim čezama vozi decu. Mališani mogu i da jašu konje i to za 100 dinara za deset minuta. Od zarađenog novca izdržavamo konje, jer se naš park sam finansira. Danas sam ga malo doveo u centar da vidi grad, ali i da podsetimo roditelje da ne moraju svoju decu leti držati kraj televizora u vrelim soliterima i na asfaltu. Dođite u Eko-park - poziva Dragan.

Dok Rambo nervozno njišti i "zove" Dragana da krenu dalje, konjušar ga ljubi, grli i izvinjava mu se zbog čekanja.

- Meni su konji sve, a Rambo je pametniji od čoveka, ja ti kažem! I kada mi je teško, pomislim - zamisli da moram da radim i brinem o ljudima, uz osmeh kaže Stojanović, odvezujući Ramba i pripremajući se za povratak u Eko-park.

(M. M.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Shonez

    18. jul 2013 | 01:53

    Ljudi odvojite djecu od kompjutera , igrica i tv. Izvedite ih malo u prirodu da udahnu svež vazduh.

  • Nn

    18. jul 2013 | 08:34

    Dva konja..on i gazda

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA