Bosanac prodao ćerku (16) za 770 evra!

Tinejdžerku sa Ilidže otac je prodao trgovcima iz Srbije koji su peške prešli iz BiH, a uhapšeni su na području Malog Zvornika. Devojčica je trenutno u Sigurnoj kući u Bijeljini

  • 9

Prava drama odvijala se pre nekoliko dana na području Zvornika i samo zahvaljujući brzoj reakciji policije iz Malog Zvornika i Centra za socijalni rad iz Zvornika, 16-godišnja devojčica sa Ilidže, koju je rođeni otac prodao za 770 evra, spasena je od ropstva.

Devojčica je u pratnji svojih "kupaca" pešice prešla u Srbiju, i to preko železničkog mosta u Karakaju, gde su svi odseli u jednoj privatnoj kafani u pograničnoj zoni na području Malog Zvornika. Jedan od radnika kafane obavestio je policiju jer su mu bili sumnjivi ljudi koju su bili u pratnji devojčice. Policija je ubrzo stigla na lice mesta i uhapsila osumnjičene za trgovinu ljudima.

- Centar za socijalni rad u Zvorniku obavešten je da je policija uhapsila maloletnu državljanku BIH, staru 16 godina, koju je prema njenom  priznanju, otac prodao određenim osobama iz Beograda. Devojčica je trenutno u Sigurnoj kući u Bijeljini. O svemu su obavešteni nadležni istražni organi, s obzirom na to da je reč o klasičnoj trgovini ljudima - rekao je Vukašin Nikolić, direktor Centra za socijalni rad u Zvorniku.

Devojčica je prodata mimo svoje volje, a njeni kupci sa beogradskom adresom, poreklom su sa juga Srbije. U Zvornik je stigla u pratnji svog oca, koji se, nakon što je primio dogovorenu svotu novca, odmah uputio nazad u Sarajevo.

Tinejdžerka je u razgovoru sa socijalnim radnicima priznala da ju je otac već jednom prodao u Zenici, tada za 2.500 evra.

(Telegraf.rs / Izvor: Avaz.ba)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pop

    18. jul 2013 | 15:54

    Zasto javno neobjavite kako se zove taj neznam kako bih ga nazvo da ga narod lincuje,kad je prodao svoje dijete stabi radio sa tudjim.

  • Joki

    18. jul 2013 | 18:08

    Svaka cast radniku kafane, koji je prijavio! Malo je takvih!

  • VforV

    18. jul 2013 | 16:08

    Stoka smrdljiva

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA