NS: Dogovor, prekinut štrajk u luci

Novopostavljeni direktor Luke Novi Sad Aleksandar Milovančev rekao je Tanjugu da je postignut dogovor sa predstavnicima sindikata i da Luka od 17 časova radi punim kapacitetom

  • 2

Štrajk zaposlenih u Luci Novi Sad prekinut je u 17 časova nakon što je postignut dogovor predstavnika sindikata i novog rukovodstva preduzeća.

Novopostavljeni direktor Luke Novi Sad Aleksandar Milovančev rekao je Tanjugu da je postignut dogovor sa predstavnicima sindikata i da Luka od 17 časova radi punim kapacitetom.

- Zaposleni su na svojim radnim mestima što se može i videti u samoj luci. Kranovi i sva druga oprema i mašine rade - rekao je Milovančev.

On je dodao da ne očekuje bilo kakve probleme i da će Luka Novi Sad nastaviti da radi.

Predsednik sindikata u Luci Novi Sad Zvonimir Matković potvrdio je Tanjugu da je došlo do dogovora između sindikalaca i novog rukovodstva u preduzeću.

- Od novog rukovodstva dobili smo napismeno da neće biti otpuštanja radnika, smanjenja plata i privatizacije Luke - rekao je Matković, dodajući da su radnici i stupili u štrajk zbog straha da će se sve to desiti po dolasku novog rukovodstva.

U Luci Novi Sad je umesto dosadašnjeg direktora Milenka Milivojevića, na tu funkciju izabran Aleksandar Milovančev, zbog čega su radnici, nezadovoljni smenom, danas stupili u štrajk.

Milovančeva je za novog direktora juče izabrala Skupština Akcionara Luke Novi Sad, a osim njega u novo rukovodstvo imenovano je i pet izvršnih direkotra, kao i novi Nadzorni odbor.

Zaposleni u Luci su na promene odgovorili štrajkom, a Milovančev je u saopštenju izdatom povodom novonastale situacije u Luci Novi Sad optužio smenjenog direktora Milivojevića da je, uz podršku Vlade Vojvodine, naredio zaposlenima da obustave rad, protivno zakonima Srbije.

Milovančev je ranije danas kazao Tanjugu i da nisu tačne informacije koje se, kako je rekao, plasiraju radnicima, da će Luka biti privatizovana, kao i da nije tačno da grad Novi Sad ili neko treći preuzima luku, jer je ona isključivo u vlasništvu Republike.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nemanja NS

    5. decembar 2013 | 12:32

    Stavili ste pogresnu sliku. Ovo nije luka Novi Sad. :) A sto se tice same Luke mislim da je za sve bolje da ostane ovako kako je i do sada bilo. :)

  • hercegov grad

    20. jul 2013 | 11:32

    bravo Milovancev,treba smeniti tu bagru autonomasku!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA