NISU NAVIKLI NA VRUĆINU: Britanci umiru na 30 stepeni

Tokom vrelog talasa u Velikoj Britaniji, gde su temperature već šesti dan iznad 30 Celzijusovih stepeni, umrlo je 760 ljudi

  • 9

Tokom vrelog talasa u Velikoj Britaniji, gde su temperature već šesti dan iznad 30 Celzijusovih stepeni, umrlo je 760 ljudi, javili su britanski mediji. Najviša temperatura zabeležena danas je 31 Celzijusov stepen, dok je juče bila za stepen viša.

Britanski dnevnik "Indipendent" ističe da je ovo najdugotrajniji period vrućina u proteklih više od sedam godina.

Meteorolozi su najavili da se očekuje da će temperatura ostati visoka do kraja naredne sedmice, a postoji bojazan da bi mogao biti udvostručen broj smrtnih slučajeva usled "nepovoljnih vremenskih prilika".

Britanski zvaničnici objavili su treći stepen upozorenja na talas vrućina kojim se upozoravaju radnici zdravstvenih i socijalnih službu da više pažnje obrate na starije, mlađe i osobe sa srčanim i disajnim problemima.

(Telegraf.rs / Izvor: Srna)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • саби

    19. jul 2013 | 01:02

    Sta bi da su kod nas u bih u mostaru bude i do 50 c cela bi britanija umirala kakvi su ti ljudi od cega su

  • alexa

    19. jul 2013 | 02:05

    Kuku pa mi prosle godine tj proslo leto 5 meseci 39'9 zvanicno a bilo na asfaltu i 50 al ajde i jos radili kod mene u garazi kad udje auto ima i vise a i danas je bilo toplo, ovo leto naspram proslog nista kao i da nije, stvarno sta bi oni da im je kao nama prosle godine nebi ni bilo Britanije tj bilo bi al bez ljudi, i jos mi imamo radno vreme od jutra do sutra

  • haha

    19. jul 2013 | 08:25

    U Luksemburg živim i hlaznost vazduha je losa Znaci kad je ovde 30 stepeni toliko je teško i omorina je kao u Srbiji kad je 40 stepeni. Zimi kad je u luks. -10 isti osecaj hladnoce ko kad je -20 u Srbiji. Zato verovatno Englezi imaju mnogo važan vazduh i verovatno nemaju puno ni vetra koji bi osvezio malo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA